пʼятниця, 30 квітня 2010 04:25

Продукти на тестування присилають безкоштовно

— П"ять років беру участь у програмі випробовування продуктів, — каже 29-річна Ірина Силкіна з Вінниці. — За професією я кухар-кондитер. На семінарі в Києві дали рекламу фірми, що підбирає добровольців для тестування харчів. Це переважно нові продукти, які мають вийти на ринок. У столиці я пройшла медичне обстеження. Дивилися, чи  в порядку органи травлення, нирки, печінка, перевірили кров. Підписала з фірмою контракт. Не можу розголошувати назву компанії та продукцію, яку перевіряю. За порушення цього правила штраф від однієї до 10 тисяч доларів.

Ірина показує молочні продукти. Коробка з-під йогурту обмотана білим папером та скотчем, назви не видно.

— Присилають соки, мінералку, йогурти, молоко, сирки, ковбасу, сардельки. До всього інструкція, як його вживати. От останні йогурти треба було їсти зранку 10 днів за півгодини до їжі. За цей час маю описати свої враження, зміни в настрої, самопочутті. А потім пройти медичне обстеження в Києві, — пояснює Ірина. — У мене ніяких відхилень не виявили. А в одної жінки зменшилася печінка. Вона відмовилася від програми.

У контракті вказано, що безкоштовно лише обстеження. Якщо після вживання продуктів людина захворіє, то лікуватиметься за свої гроші. Продукти харчування надсилають безкоштовно, поштою. Усі поїздки у столицю оплачує фірма.

Дивилися, чи  в порядку органи травлення, нирки, печінка, перевірили кров

— В основному все смачне. Тільки раз прислали індюшиний паштет, який тхнув гниллю. Я його викинула. Буває, приходять коробки без названія і состава. Дивлюся: як не нравиться запах і консистенція, викидаю, а в звіті пишу, що несмачне, чи ще щось придумую.

Чоловік Ірини та двоє їхніх дітей участь у програмі не беруть.

— Чоловік крутить пальцем біля виска. Каже, я дурна. А дітям боюся давати. Але ж економлю сімейний бюджет, — сміється. — Вдома їм тільки суп і бараболю.

Зараз ви читаєте новину «Продукти на тестування присилають безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути