Ексклюзиви
четвер, 30 вересня 2010 01:28

Про "запорожець" зібрали 500 анекдотів

 

"Ювілей. Учора 600-й "запорожець" врізався в 600-й "мерседес", — розповідає один з анекдотів львів"янин Роман Михайлович, 49 років. Він зібрав близько 500 анекдотів про цей автомобіль. Видав їх книжкою накладом 2 тис. примірників. — Смішні історії два роки вишукував в інтернеті та газетах. Деякі були про "москвич". Але дуже добре підходили для "запорожця", то трохи переробляв".

Автор є членом фан-клубу "ЗАЗ-Козак", що об"єднує 26 власників машин "ЗАЗ-965". У народі авто називають "горбатим". У суботу біля "Львівського палацу мистецтв" фан-клуб презентував збірку і провів конкурс на найкращий анекдот про "запорожець". Подію проводили в рамках святкування 50-річчя з дня випуску машини. Її серійне виробництво почалося 1 жовтня 1960-го.

— Є три речі, на які можна дивитися безкінечно. Це як тече вода, як горить вогонь і як блондинка паркує автомобіль, — розповідає анекдот чорнява жінка у балоновій куртці.

— Не знаю, до чого тут "горбатий", — розводить руками 48-річний Євген Кравс, голова фан-клубу. Але дарує учасниці пляшку шампанського.

— Ну це ж і з "запорожцем" могло статися, — виправдовується вона.

На подвір"ї палацу стоїть 20 "запорожців". Стільки й людей прийшли подивитися на презентацію. Усі сміються та аплодують.

— Найцікавіші історії ті, які трапилися насправді, — додає Оксана Денис, власниця "ЗАЗ-965". — Якось зустрічала з вокзалу київських друзів. Везу їх по Львову і розповідаю: "ДАІ нас якщо і зупиняє, то тільки, щоб ставити серйозні запитання". І тут одразу ж пост, просять зупинитися. Даїшник бачить, що немає до чого придертися та й говорить: "А ви знаєте, що "запорожцям" не можна їздити по місту після одинадцятої вечора?". Я здивована: "Чому? Це ж найчемніша машина." А він: "Бо "запорожець" дуже гуркотить".

Зараз ви читаєте новину «Про "запорожець" зібрали 500 анекдотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути