Ексклюзиви
середа, 27 червня 2012 00:15

Прибрали після себе тільки раз

Автор: фото: Андрій Шматов
  У 8-місному номері хостелу ”Дрім Хаус” на Андріївському узвозі в Києві разом живуть англійці, американці та шведи. Через спеку цілий день сидять у приміщенні, грають у карти
У 8-місному номері хостелу ”Дрім Хаус” на Андріївському узвозі в Києві разом живуть англійці, американці та шведи. Через спеку цілий день сидять у приміщенні, грають у карти

У хостел "Дрім Хаус" на столичному Андріївському узвозі щодня приїжджають два-три десятки іноземців. У чотириповерховій будівлі 106 місць.

— У перші дні Євро жили шведи. Зараз половина англійців, решта німці, французи та американці. По двоє туристів із Гонконгу та Бразилії. Росіян дуже мало: два зараз, ще двоє забронювали місця, — розповідає 24-річна Марина Кучер, яка керує хостелом. — Середній вік постояльців 24-26 років. Днями виїхав батько із двома синами, 10 та 14 років. Ще був старший англієць, йому 58.

На стіні висять п'ять годинників, всі показують різний час. На дивані двоє американців гортають жіночі журнали. На стіні мапа центру Києва, далі — великі прапори команд, що тут грали.

— Це вболівальники залишили в подарунок. Один військову шапку поклав на полицю. Пояснив, що буде привід повернутися, тоді забере.  Усі місця з початку Євро заповнені. Коли дощі були, до нас багато шведів мокрих приїхали. Вони плавали на Трухановому острові в своїх наметах. Половина з тих, хто в нас зупинявся, уже забронювали номери на Новий рік та Різдво.

У підвалі навпроти сходів комора, там лежать зо три десятки валіз. Марина пояснює, що туристи просять їх тут потримати, доки їздять по інших містах. Є пральна машинка, гладильна дошка. На металевій сушці для одягу висять майки, шкарпетки і штани.

— Вони тут перуть, самі прасують. Майже цілий день сидять у хостелі. Вони  не думали, що в Україні буде така жара. У шведів ще у травні йшов сніг, тому не витримують перепаду температур. Грають тут у карти. Їдять в "Пузатій хаті" на Подолі, замовляють сюди піцу. Вчора каталися на катері. Сьогодні вечірка по набережній на "бірбасі". Це автобус, в якому десятеро людей крутять педалі, як на велосипеді. При цьому п'ють пиво.

На кухні складені тостер, електроплита, каструлі, сковорідки.

— Самі собі готують рідко. Недавно англійці італійську пасту варили. А шведи тиждень жили і кожного дня клубніку їли. Поїхали, після них ціла миска ягід залишилася.

Веде в кімнату для вісьмох постояльців. Всередині чотири двоспальні ліжка застелені білою білизною.

— Коли їдуть, часто щось забувають.  Доганяємо, кросівки віддаємо, ключі. Учора забули ляльки-мотанки, які купили на сувеніри додому.

Раз тільки клієнти після себе все прибрали. Пара англійців років по 40. Ми зайшли поприбирати, а в кімнаті ніби ніхто й не жив.

Уночі вкрали 300 наметів

— Ми залишили 500 наметів, спальних мішків, розкладних столів і крісел. Домовилися, що благодійні організації заберуть їх. На завтра приїхали, а із речей залишилося лише кілька карематів і палаток. Їх хтось украв через відсутність охорони. Як розказали мені в компанії "Плесо", контракт фірми закінчився 21 червня і вони не охороняли кемпінг, — каже в понеділок увечері Ола Сйостедта, президент шведського кемпінгу на Трухановому острові.

У комунальному підприємстві "Плесо" запевняють, що намети передали дитячим організаціям. Спілка дитячих закладів отримала 150 штук, Палац дітей та юнацтва — 50.

— Весь інший непридатний для вжитку інвентар утилізували.

У кемпінгу жили 3500 шведів.

Андрій ЖИГАЙЛО

 

Двомісний номер коштує 950 гривень

Найдешевша місце в номері "Дрім Хауса", розрахованому на вісьмох людей, коштує 285 грн на добу. У 4-6-місних — 350 грн. Номер на двох обійдеться в 950 грн.

— Ми відкрилися два місяці тому. Купили цю будівлю, зробили ремонт, поміняли проводку, труби. Вклали багато грошей. На Євро ціни підняли в три з половиною рази, але все одно ще півтора-два роки будемо в мінусах. Готельний бізнес у нашій країні не прибутковий, — пояснює Марина Кучер.

 

Зараз ви читаєте новину «Прибрали після себе тільки раз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути