Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2007 07:09

Прибирати вулиці допомагають жебраки

Білити дерева та бордюри вінницьким комунальникам допомагають затримані міліцією бездомні та жебраки. Деякі з них самі погоджуються на громадські роботи. За це отримують гроші або продукти харчування.

— Договір із комунальниками ми уклали ще торік, — розповідає начальник прийомника-розподільника УМВС України у Вінницькій області В"ячеслав Блащук, 37 років. — Це допоможе зробити місто чистішим, а затриманим зайнятися корисною роботою.

Переодягнені в цивільне правоохоронці наглядають за затриманими.

— Я на квартирі жив. Господарка паспорт забрала. Так потрапив до розподільника, — розповідає 49-річний Володя, замітаючи клумбу. — Ще 20 днів залишилось. Вийду звідси, піду робити будівельником або електриком.

Поруч із ним працює 24-річний Влад. За останні три роки він у правоохоронців десятий раз. Каже, що приходить сам, бо не має куди податися, робота йому подобається.

За 2007 рік до прийомника-розподільника у Вінниці потрапили 94 особи. Утримувати їх можна не більше 30 діб. Зараз під наглядом міліціонерів перебуває 23 людини.

Зараз ви читаєте новину «Прибирати вулиці допомагають жебраки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути