Ексклюзиви
пʼятниця, 20 вересня 2019 05:35

Представники "Полтавагазвидобування" поспілкувалися з майбутніми журналістами

Представники відділу комунікації газопромислового управління "Полтавагазвидобування" поспілкувалися з майбутніми журналістами — студентами Полтавського педагогічного університету. Обговорювали стратегії співпраці ЗМІ та компаній. Про таку взаємодію розповів керівник відділу комунікацій "Полтавагазвидобування" Юрій Береза.

— Основним завданням спілкування зі студентами було звернути увагу молоді на роботу журналіста і дещо розвіяти "романтизм", який часто пов'язують із цією професією. Розповісти, що це не інтерв'ю із зірками та концерти. Передусім, це робота з інформацією. Від розуміння журналіста залежить, як мислитиме читач і глядач. Також ми подискутували про взаємодію журналістів із компаніями. При написанні матеріалів важливо звертати увагу на специфіку роботи організацій, перевіряти інформацію і не боятися зайвий раз запитувати. Здебільшого компанії відкриті. Бо розуміють, що від цього залежить достовірність викладення інформації, — каже Юрій Береза.

Серед учасників — студенти другого, четвертого й п'ятого курсів спеціальностей "Журналістика" й "Українська мова і література". Як розповідає виконувач обов'язків завідувача кафедри журналістики Світлана Семенко, для майбутніх журналістів подібне спілкування — гарна можливість коректніше та поглиблено вникати в теми, які їм доведеться описувати.

— До нас не вперше приходять із лекціями люди, які працюють у сфері комунікацій. Проте подібне спілкування із представниками галузі — нове. Доречно сказано, що журналістам важливо писати конструктивно й об'єктивно, у межах чинного законодавства, не порушуючи стандартів журналістської діяльності. У конфліктних питаннях це грає неабияку роль. Для цього необхідно слухати обидві сторони учасників подій. Коли компанії відкриті до спілкування із пресою — це набагато простіше, — додає Світлана Олексіївна.

Не обійшлося і без "гарячих" запитань. Студентів цікавила діяльність компанії та співпраці з регіональними ЗМІ. Дізнавалися про суть роботи відділу комунікацій, із ким співпрацюють у питаннях інформаційного просування компанії. На завершення, найактивніші учасники дискусії отримали сувеніри.

— Я вже працюю за фахом, тому знаю про цю компанію. У нас не раз виникали питання, але не знали, до кого звертатися. Тепер стало зрозуміло, що там працюють відкриті люди. У них можна дізнатися додаткову інформацію. Це корисна зустріч для професійного зростання. Для мене важливо писати об'єктивний матеріал. І те, про що говорили сьогодні — серйозні моменти, які характеризують професійність роботи журналіста, — розповідає студентка третього курсу Анастасія Добряк.

ГПУ "Полтавагазвидобування" — філія державної газовидобувної компанії АТ "Укргазвидобування", що забезпечує майже 75% загального видобутку газу в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Представники "Полтавагазвидобування" поспілкувалися з майбутніми журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути