пʼятниця, 14 вересня 2018 07:15

Працівники фермерського господарства побилися із рейдерами

11 вересня в селищі Занки Зміївського району Харківської області майже 150 невідомих чоловіків побилися з працівниками місцевого фермерського господарства. Постраждали семеро людей — власник ферми 60-річний Олександр Строгий, робітники, поліцейський і двоє активістів партії "Національний корпус".

За три дні до цього невідомі приїхали на ферму й силою захопили сховище з врожаєм. Вигнали свою техніку на поля компанії та почали збирати соняшник.

— Чоловіки увірвалися на підприємство. Заблокували вхід і вихід, — каже син власника господарства Денис Строгий, 36 років. — Сказали, що тепер тут є новий керівник. Ми заблокували компанію, щоб не дозволити вивозити зерно. Викликали поліцію.

У державному реєстрі власником компанії значиться Олена Маруняк із окупованої Горлівки на Донеччині. Адвокат незаконно вніс правки в реєстр і переписав компанію на неї на основі підробних документів, стверджують фермери.

— Така ситуація сталася внаслідок того, що в Україні ніхто не контролює роботу акредитованих державних реєстраторів. Від них вимагають лише наявність вищої освіти. Мати офіс і комп'ютерну техніку, — говорить директор громадської організації "Бізнес-Варта" 33-річна Ольга Матвіїва.

Підприємство обробляє 6 тис. га землі. Вирощує кукурудзу, сою, буряк, соняшник, ячмінь, горох.

Поліцейські затримали 25 осіб. На місці сутички вилучили шість пістолетів, вісім рушниць, гільзи, палиці.

Поліція розпочала кримінальні справи про хуліганство, насильство щодо працівника правоохоронного органу, протиправне заволодіння майном підприємства, підроблення документів.

За словами радника міністра внутрішніх справ Михайла Апостола, в Україні реєструють 39 випадків рейдерських захоплень фермерських господарств на 10 тис. підприємств, що працюють.

Зараз ви читаєте новину «Працівники фермерського господарства побилися із рейдерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути