пʼятниця, 13 травня 2011 05:45

Працівникам бюджетної сфери підвищать зарплати

Із 1 липня і до кінця року заробітна плата працівників бюджетної сфери зросте на 12,6%. Оклад вчителя підвищиться на 197 грн, хірурга — на 191, доцента вузу — на 270. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Перше істотне підвищення зарплати після економічної кризи вимагає додатково 2,5 млрд грн з бюджету.

— Кабінет Міністрів виходитиме на Верховну Раду з пропозиціями щодо зміни бюджету 2011 року, щоб підвищення окладів запрацювало з 1 липня, — каже Сергій Тігіпко. — Уперше буде диференційована оплата праці між першим і сьомим тарифними розрядами. Цим рішенням ми починаємо відновлювати справедливість у системі оплати праці. Кваліфікований фахівець повинен одержувати більше, ніж малокваліфікований.

Також, за словами Сергія Тігіпка, уряд покращить соціальний захист медиків і соціальних працівників. З наступного року медичні та фармацевтичні працівники державних і комунальних установ отримуватимуть допомогу на оздоровлення у розмірі посадового окладу при наданні щорічної відпустки. Соціальним працівникам з 1 вересня 2011-го виплачуватимуть надбавки за вислугу років від 10 до 30% окладу. Одноразову адресну грошову допомогу в розмірі п'яти мінімальних заробітних плат, зараз це близько 5 тис. грн, отримуватимуть випускники-медики, які не менше трьох років працюватимуть у сільській місцевості фармацевтами, сімейними лікарями, дільничними педіатрами та терапевтами.

Посилення соціальних гарантій для лікарів і працівників соціальної сфери сприятиме зростанню престижу цих професій та поліпшенню якості обслуговування українців.

Зараз ви читаєте новину «Працівникам бюджетної сфери підвищать зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути