вівторок, 16 квітня 2019 00:50

Повірили телевізору

— Якщо за Зеленським справді стоїть Росія, я на п'ять років виїду з країни. Мені це ще в Севастополі набридло, — каже знайомий. Зустрічаю його 14 квітня на "Олімпійському" перед запланованими дебатами Порошенка й Зеленського. Останній не прийшов. Його чекали майже 15 тис. людей.

Знайомий переїхав із Севастополя до Києва навесні 2014-го. Одразу після анексії. Познайомилися ми в Загребі у день матчу Україна — Хорватія. Він з друзями-кримчанами влаштували акцію біля російського посольства — розгорнули жовто-блакитний прапор із написом "Севастополь". Я приєднався. Тоді нас затримала хорватська поліція й протримала до півночі у відділенні. На матч не потрапили.

— У мене дежавю. Зараз усе відбувається так само, як у Криму 2014-го. Люди повірили телевізору. Тоді боялися, що прийдуть "бандерівці", змусять усіх говорити українською. Тепер вірять у серіал "Слуга народу". Ніби все погано, — веде далі знайомий. У цей час натовп розходиться — до сцени йде Петро Порошенко. Тисне руки тим, хто до нього дотягується. З кимось обіймається.

— Не дарма ж колишні регіонали раділи після першого туру. Готуються до реваншу, — каже чоловік поруч. Аплодує на промову президента. Голосно сміється на його жарти. Наприклад, коли Порошенко каже про Зеленського: "Я прийшов — тебе нема".

— Скоро зрозуміємо, відбувся реванш чи ні. Але я не готовий втрачати п'ять років життя, — каже знайомий і дістає з кишені акуратно складений український прапор.

Зараз ви читаєте новину «Повірили телевізору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути