вівторок, 13 грудня 2011 05:45

Потяг із пасажирами загорівся під час руху

11 грудня близько 16.00 поблизу села Старі Кошари на Волині загорівся дизель-поїзд сполученням Ковель — Ягодин. У ньому були 40 пасажирів.

— До Ковеля лишалося ще кілометрів із 15, коли машиніст помітив дим із хвостової частини. Відразу зупинив поїзд і відчепив останній вагон, який був суміжним із дизельним відсіком. Потім почав самотужки вогнегасником тушити полум'я, але не вдавалося через сильний вогонь. Машиніст розумів, що може вибухнути пальне, тому разом із кондуктором розсадив пасажирів у перші три вагони й відігнав потяг на безпечну відстань, — розповідає Володимир Нестеров із Волинського управління надзвичайних ситуацій.

На місце події виїхали рятувальники та пожежний поїзд станції Ковель. До 17.20 вогонь ліквідували.

— Ніхто з пасажирів не постраждав. Вони не боялися, навпаки — повитягали телефони й почали знімати пожежу. Ще б пак, таке не часто побачиш, — жартує Нестеров. — По них приїхав резервний поїзд і відвіз усіх до місця призначення.

Вогонь пошкодив моторний дизельний відсік, кабіну мотористів та пасажирський салон. Причину пожежі та збиток установлює спеціальна комісія.

— Таке трапляється рідко. В основному через короткі замикання. Востаннє подібна пожежа була минулого року. Тоді у Володимирі-Волинському загорівся дизель. Але та аварія була менша, ніж зараз, — пояснює Нестеров.

Зараз ви читаєте новину «Потяг із пасажирами загорівся під час руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути