четвер, 27 жовтня 2022 00:05

Потерпілим від війни дадуть по шість тисяч гривень

Люди, які постраждали через війну з Росією, отримають по 6,6 тис. грн допомоги. Гроші виділила американська благодійна організація "Хіас". Платитимуть окремо кожному члену родини.

Звернутися за допомогою можуть сім'ї, чиї домогосподарства обстріляли росіяни, у кого через війну загинув родич або переселенці, які перемістилися понад 30 днів тому, але мають низький дохід — менше ніж 5,4 тис. грн на особу. Насамперед увагу звертатимуть на родини, де є двоє і більше дітей, особи з інвалідністю, літні люди, вагітні, немовлята, та самотніх людей. Однак якщо сім'я вже отримувала виплати від інших міжнародних організацій, американці грошей не дадуть.

Оформити допомогу можна в спеціальних мобільних бригадах. Із собою необхідно мати паспорт, податковий номер, номер IBAN банківського рахунку та інші документи, що підтверджують категорії вразливості.

— Зараз США та Європа нам допомагають у багатьох фінансових потребах, — каже прем'єр-міністр Денис Шмигаль, 47 років. — Мова не лише про виплати компенсації людям, а й загалом країну. Без фінансування можемо навіть не змогти платити пенсії та зарплати. Ми вже вичерпали всі можливості економії. Сьогодні оборонний бюджет становить 60 відсотків наших держ­видатків, і ми використовуємо фінансову допомогу наших партнерів значною мірою для соціальних потреб людей і для реконструкції.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Потерпілим від війни дадуть по шість тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути