Ексклюзиви
четвер, 11 вересня 2008 07:07

Порушників на дорогах знімають відеокамери

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У Харкові два тижні дороги патрулюють екіпажі співробітників ДАІ з прихованими відеокамерами. Якщо виникне спірна ситуація на автошляхах, відеозапис покажуть порушнику правил дорожнього руху. Якщо водій не визнає своєї провини, відеозапис із протоколом про порушення направляють до суду.

Авто ДАІ не має проблискових маячків та гучномовця. Ззовні вони нічим не відрізняються від інших автівок. Даїшники сидять в машинах. У них в руках відеокамери. Одягнені як цивільні. Авто патрулюють вулиці з найбільш інтенсивним рухом. Коли до кадру потрапляє порушник, екіпаж по рації зв"язується з найближчим патрулем. Передає їм прикмети авто та відомості про порушення.

У харківській ДАІ кажуть, що така практика ефективніша. Оскільки водій під час порушення не бачить патрульні авто. Екіпажі фіксують порушення. А зупиняють порушника й складають протокол інші інспектори — у формі. Із відеозаписом водії не сперечаються.

— Зараз шофери в суді намагаються постійно оскаржити рішення інспектора, приводять свідків, представляють нові факти, — розповідає заступник начальника ДАІ Харківської області Олександр Азацький. — То тепер для суддів важливішу роль відіграватиме відеозапис.

В управлінні ДАІ кажуть, що найближчим часом екіпажів із відеокамерами побільшає.

Зараз ви читаєте новину «Порушників на дорогах знімають відеокамери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути