Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2007 07:00

Померла мати Богдана Ступки

У ніч на 24 липня не стало Марії Ступки — матері народного артиста України 65-річного Богдана Ступки. 94-річна Марія Григорівна померла у львівському хоспісі — лікарні, де доживають віку невиліковно хворі.

— Марія Григорівна прожила там останній місяць, відколи в неї різко погіршився стан здоров"я, — розповідає внучата племінниця покійної Ольга Крупник, 28 років. — До останніх днів була при свідомості, розпитувала про родину. Богдан Сильвестрович за цей час відвідував маму щонайменше чотири рази. Мій дядько працює у хоспісі, тому дзвонив до Києва, щойно їй ставало гірше.

Через місяць Марії Григорівні мало виповнитися 95 років. Вони із сином Богданом народилися в один день — 27 серпня. Він завжди переносив урочистості у Києві, аби приїхати до матері.

Богдан Ступка був єдиним сином Марії і Сильвестра. Батько артиста співав у хорі Львівського оперного театру, а мати займалася домашнім господарством.

— Вона була дуже свідомою й доброю людиною, — продовжує Ольга Крупник. — Богдан Сильвестрович давно хотів перевезти маму до Києва, але вона не погоджувалася.

У середу Марію Ступку поховали біля чоловіка на цвинтарі в її рідному селі Куликів піді Львовом. На похорон приїхав Богдан Ступка з дружиною і сином Остапом. Через хворобу матері артист проігнорував кінофестиваль "Острів Крим" у Севастополі, президентом якого він є.

Зараз ви читаєте новину «Померла мати Богдана Ступки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути