четвер, 13 грудня 2012 00:45

Половину школи закрили через невідому речовину

Частину школи №1 селища Чечельник на Вінниччині закрили на карантин. Учнів перевели на навчання у другу зміну.

— Усе почалося місяць тому з 3-Д класу, — розповідає  вчителька початкових класів Світлана Савинецька. — Неприємний запах почали відчувати після того, як вийшли з осінніх канікул. У класі тхнуло дустом. Постійно на перервах відкривали вікна і двері, щоб провітрити приміщення.

Батьки учнів зверталися до завучів школи, просили перевести дітей в інший клас чи закрити школу.

— Якось одна мама прийшла під час уроку, коли вікна в класі були закриті, почула то все і стала звертатися в усі інстанції, — продовжує Світлана Савинецька. — У класі було дуже душно. Учні стали слабувати, у багатьох крутилася голова, нудило, відчувалася слабість. Я через той запах стала хрипнути, почалися проблеми з серцем

— Моя донька приходила зі школи й одразу лягала спати, — говорить 30-річна Таїсія Барабаш.— Стала дуже кволою й неуважною. Я почала говорити з іншими батьками, в їхніх дітей те ж саме. Добилися, щоб увесь клас завели на обстеження. Гемоглобін сильно впав, запаморочення і тошноту встановили у всіх учнів. Деякі ще й мають проблеми з серцем, почалася аритмія.

Завгосп школи разом із завучем почали з'ясовувати, звідки поширювався запах. У класі відсунули меблі, обдивилися всі шафи.

— Лише коли підняли одну дошку на полу, звідти стало чути дуже сильний запах, — пояснює вчителька. — Тоді прийняли рішення зірвати підлогу. Наш та ще два сусідні класи перевести на другу зміну. Наш клас розміщений у старій школі, колись там під підлогою йшло парове опалення, лишилися труби, тому запах по них пішов у сусідні класи.

Працівники місцевої та обласної санстанції взяли проби ґрунту з-під підлоги. Проводять дослідження.

— Для підстраховки всю землю і сміття, яке знаходилося під полом, вивезли, — пояснює Таїсія Барабаш. — А що то за речовина була, ми й досі не знаєм. Санстанція каже, то якісь хлориди, але остаточного рішення, що то за хлориди і де вони там узялися — нема. Ми  вимагаємо, щоб наших дітей пролікували в санаторії.

Зараз ви читаєте новину «Половину школи закрили через невідому речовину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути