Ексклюзиви
пʼятниця, 05 квітня 2013 07:15

"Половину грошей віддала б мерії, щоб вони звідси поїхали"

Ми запитали, на що ви потратили б 20 мільйонів гривень?

Олег Дзярик, 25 років, вантажник, місто Умань Черкаської області:

— Купив би незаселений острів у Тихому океані. Забрав би жінку туди й кота. Там жити точно не гірше, ніж у нас. Я років через 50 приїхав би сюди подивитись, чи щось помінялось.

Валентина Остряк, 68 років, пенсіонерка, Умань Черкаської області:

— Це великі гроші. Я про таке і не мрію. Але якби вони в мене були, я половину грошей віддала б дітям з онуками, а половину — нашій мерії, щоб вони звідси поїхали і не мучили людей.

Валентина Дяченко, 51 рік, санітарка, село Зубані Глобинського району Полтавщини:

— Для кожної дочки купила б нове житло. Для молодшої Ярослави — двоповерхову хату в Криму. Влітку здавала би кімнати курортникам. Яся закінчує вчитися в педагогічному, то їй відкрила би приватну школу для дітей-аутистів. Бо прилічної немає в Україні. Для середньої Таміли — хатку на Закарпатті. У неї важка хвороба крові, треба чисте повітря. Для старшої Ірини — квартиру в Полтаві, бо живе у старій хаті. Кожному зятю подарила би машину "фольксваґен". Других назв я не знаю. Собі — скутер. Чоловікові Васі — джипа з великими колесами, бо в районі погані дороги. Ще взяли б домашнього трактора, щоб ним волочити, картоплю садити і сапати. Купили би 30 вуликів бджіл. У селі відкрила би магазин — продавала бісер. Ще треба збудувати дзвіницю. Влітку поїхала би в гості до племінниці у Санкт-Петербург і до дядька в Москву. Якби лишилося трохи грошей — допомагала би онкохворим дітям.

Ігор Вертій, 33 роки, військовий, село Сальник Калинівського району Вінниччини:

— Живу з тещею, то хотів би окреме житло. Маючи такі гроші, гріх не пустити на добротний будиночок. Дітям купив би по квартирі. Ще класний джип. З роботи звільнився б. Частину грошей поклав би на депозит. Якщо хтось попросить допомогти на операцію чи в кого дім згорів — без проблем. Але давав би в руки, бо благодійним фондам не довіряю.

Владислав Мокієнко, 38 років, маркетолог, Київ:

— 10 відсотків — на будинки для літніх людей. Знаю, що їм потрібні туалетний папір, спідня білизна, теплий одяг і взуття. У дитячі будинки привіз би комп'ютери. Далі — вирішив квартирні питання родичів. По будинку батькам дружини, приятелю та хрещеним. Переїхав би жити в Хорватію чи Чорногорію. В Німеччині, якщо інвестувати 200 тисяч євро в бізнес, то автоматично можна отримати громадянство. Навіть, якщо вкласти гроші у власне підприємство. А на Балканах для громадянства потрібно 30-50 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «"Половину грошей віддала б мерії, щоб вони звідси поїхали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути