Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 07:06

Половина киян залишилися без світла

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Галина Присяжнюк, мешканка столичного гуртожитку на вул. Заболотного, 132, упродовж чотирьох тижнів кип’ятить чайник у сусідньому будинку. Власник будівлі ”Експоцентр України” хоче продати дім комерційній фірмі.  29 лютого у гуртожитку відключили електрик
Галина Присяжнюк, мешканка столичного гуртожитку на вул. Заболотного, 132, упродовж чотирьох тижнів кип’ятить чайник у сусідньому будинку. Власник будівлі ”Експоцентр України” хоче продати дім комерційній фірмі. 29 лютого у гуртожитку відключили електрик

"Через цю погоду вдома не було ні світла, ні води! Весь район сидів без електрики, я з 16 поверху спостерігала. Додому приїхала о десятій вечора, пробки на вулиці страшенні. Залишилася голодною, бо у нас плита і чайник електричні. Світло з"явилось о сьомій ранку", — скаржиться киянка Настя Дзвінка, 25 років, мешканка району Виноградар.

У вівторок о шостій вечора половина жителів столиці залишилися без світла, тепла і води. Через шквальний вітер та налипання мокрого снігу за містом обірвалися лінії електропередач. Знеструмило чотири райони: Святошинський, Подільський, Шевченківський та Оболонь.

Окрім житлових будинків, електрики не було в Центрі радіаційної медицини, Центрі трансплантації кісткового мозку та онкоцентрі. У темряві та без опалення 3 год. працювала лікарня Наукового центру радіаційної медицини на просп. Перемоги, 119–121. Однак ніхто не постраждав. Чергова операція завершилася за 20 хв. до відключення. У Київенерго говорять, що світло в цих закладах з"явилося вже о дев"ятій вечора.

— Приїжджали працівники Київенерго, привезли генератор, який би в разі чергового відключення забезпечував світлом реанімаційне відділення. Свого у нас немає, — каже Юрій Антоненко, 47 років, головний лікар Центру радіаційної медицини.

Дитячу лікарню N1 на Оболоні врятували генератори додаткового живлення. Там світла не було лише кілька хвилин.

— Генератори не повністю запущені, але спрацювали. Великого катаклізму в нас, на щастя, не було, — розповідає Тетяна Антонова, заступник головлікаря.

У Київенерго пояснили, що шквальний вітер пройшов північною частиною міста, тому знеструмило лише Правий берег.

— На лінії "Північна Мінська-2" біля лісосмуги за межами Києва аварійна бригада знайшла обірваний провід. На нього впало дерево. Ми всю лінію обійшли пішки, — каже заступник начальника Київенерго Юрій Борзілов.

На Житомирській трасі зіткнулося 30 машин

У ніч на середу 258 населених пунктів у восьми областях України залишилися без струму. Через сильний дощ, мокрий сніг та шквальний вітер спрацювала автоматична система захисту лінії електропередач.
На Київщині були відімкнені від електрики 75 населені пункти, на Полтавщині — 52, в Сумській області — 31, Черкаській — 28, Вінницькій — 21, Кіровоградській — 20, Миколаївській — 17, Житомирській — 14.
Через те, що більшість водіїв перейшли з зимової гуми на літню, за добу в країні сталося 795 аварій. Загинуло 14 людей. На трасі Київ–Житомир на слизькій дорозі зіткнулися 30 автомобілів. Звалище машин розтяглося на 5 км. Через аварію рух у бік Житомира зупинився на 3 год.

Зараз ви читаєте новину «Половина киян залишилися без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути