пʼятниця, 23 грудня 2016 06:05

Полковнику Без'язикову загрожує довічне ув'язнення

Звільненого з полону полковника ЗСУ 45-річного Івана Без'язикова утримуватимуть під вартою до 8 лютого 2017-го. Таке рішення в середу виніс Шевченківський райсуд столиці.

Іван Без'язиков майже два роки провів у полоні бойовиків ДНР. Звільнили в середині 2016 року. Тепер звинувачують в участі у терористичній організації.

— У вівторок 20 грудня вперше після арешту побачила чоловіка. Перше, що сказав — попросив вибачення. Бо не хотів мені такої долі, — розповідає дружина Івана Без'язикова 31-річна Маргарита. — Почувається добре. Вже відійшов від хвороби, але досі не може повірити в обвинувачення. Слідчі погрожують: якщо не зізнається, дадуть довічне.

Іван Без'язиков перебуває в СІЗО. Багато читає. Вивчає кримінальний кодекс.

— Умови кращі, ніж були в Донецьку. Нормально ставляться, годують вчасно. У полоні могли дати їсти раз на чотири дні. Слідчий дозволив нам бачитись, — каже Маргарита. — Чоловік просив вітаміни, книжки, блокноти. Має думки, які треба викласти. Може займатися спортом. Дуже сумує за дітьми. Мріємо про дівчинку. Хотів сина покатати на санках.

На підтримку Івана в соцмережі почали збирати гроші на адвокатів.

— Люди не вірять у звинувачення прокуратури. Пишуть матері, військові, хочуть допомогти, — каже Маргарита. — Почали тиснути на свідків. Погрожують, щоб не виступали на підтримку. Говорять безглузді речі. Спочатку — що воював на стороні одного з угруповань бойовиків проти Захарченка. Потім — що мав посвідчення, підписане ним. Він не здасться, хоч як би катували.

Зараз ви читаєте новину «Полковнику Без'язикову загрожує довічне ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути