середа, 30 грудня 2009 17:37

Події, про які найбільше говорили у Києві та в областях
6

Київ

1. 30 червня на бульв. Шевченка відбили кувалдою носа та ліву руку в пам"ятника Леніну. Це зробили представники Конгресу українських націоналістів. Монумент відреставрували 27 листопада за 500 тис. грн, зібраних комуністами. Того ж дня скульптуру облили червоною та білою фарбами.

2. 9 липня закрили гіпермаркет "О"Кей". Постачальники заявили, що компанія заборгувала їм 130 млн грн. У листопаді в усі приміщення по Україні, де розташовувався "О"Кей", в"їхав гіпермаркет "Ашан".

3. 12 столичних київських комунальних музеїв не пускали відвідувачів з 1 по 26 жовтня. Мерія заборгувала Державній службі охорони 3,7 млн грн, тому міліція не охороняла закладів. Їх працівники по черзі сторожували ночами.


Черкащина

1. У ніч на 25 лютого невідомі зруйнували в Тальному всі три пам"ятники Леніну. Прив"язували тросом до автівок і тягли, розбиваючи на друзки.


2. У червні відремонтували автомобільний міст через Дніпро, ним пролягає дорога на Київ. Капремонту не було 10 років.

3. 14 серпня в Черкасах напали на інкасатора "Укрпошти" Віктора Сіренка. Він заніс у відділення зв"язку 282 тис. грн. Слідом зайшов злочинець, наставив на завідувачку відділення обріз рушниці. Сіренко кинувся на нього. Нападник вихопив в інкасатора пістолет і двічі вистрелив. Віктор помер на місці. Грабіжник забрав мішок із грошима, захопив зі спільником інкасаторську машину та втік.


Миколаївщина

1. Від вогнепального поранення 12 січня помер депутат Миколаївської міськради Леонід Подольський. Залишив записку, в якій просив нікого не звинувачувати у смерті. Вважають, самогубство скоїв через рак IV ступеню. Йому належала фірма з виготовлення меблів і металоконструкцій.

2. У п"ятницю, 13 березня, в Миколаївському зоопарку померла слониха 37-річна Чанга. Вона була незаймана, хворіла на запалення статевих органів.

3. Лідер Партії регіонів Віктор Янукович 19 вересня під час візиту на Миколаївщину переплутав область із Херсонською. Виступаючи біля кафедрального собору народження Пресвятої Богородиці, тричі привітав прихожан на "херсонській землі".


Херсонщина

1. 500 робітників Херсонського машинобудівного заводу захопили 3 лютого адмінбудівлю підприємства. Вимагали націоналізувати підприємство і виплатити борг по зарплатні — 5 млн грн. Лідера страйкарів Леоніда Немчонка звільнили, борг виплатили.

2. У Білозерському районі 1 червня випустили в Дніпро 25 племінних осетрів для розведення цієї риби. Кожен важив 18 кг, мав довжину 1,25 м.

3. Через пожежу в заповіднику Асканія-Нова 7 червня вигоріли 206 га степу. Знищено 200 видів рідкісних рослин. Збитки становлять 4 млн грн. Спричинив пожежу недопалок, який закотився у суху траву.


Київщина

1. У лісі біля села Проліски Бориспільського району 20 січня знайшли обгорілий труп судді Вищого господарського суду України Михайла Михайлюка. Він згорів у машині. Слідчі дійшли висновку, що то було самогубство.

2. 20 червня над Обуховом з"явився нерозпізнаний літальний об"єкт. Червоно-жовте НЛО постійно змінював форму і рухався на висоті 1 км над землею. Його сфотографувало на мобілку подружжя киян.

3. 1 листопада у Броварах відкрили найбільший в Україні критий аквапарк площею понад 2 га. Там є чотири басейни і дев"ять водних гірок. Одночасно заклад може прийняти 1400 відвідувачів.


Запоріжжя

1. 22 січня невідомі тричі нападали на відділення Ощадбанку в Запоріжжі, двічі — вдало. Зранку пограбували відділення без відеокамер, у якому кнопка тривоги спрацювала з другого разу, а охоронці приїхали на її сигнал за 12 хв. О п"ятій вечора пограбували інше відділення. З каси забрали 18 тис. грн. Під час нападу обоє були без рукавичок.

2. Місцевий суд засудив 4 лютого до семи днів адмінарешту з виховною метою заступника мера міста Токмак Віктора Портного, 61 рік. Підстава — поганий стан доріг у місті.

3. Запоріжець зірвав 31 серпня джек-пот — 3 млн грн — лото "Забава". Своїх імені й прізвища не розголошує.


Крим

1. У березні–квітні в приватному зоопарку "Казка" в Ялті померли 10 тварин. Серед них — гімалайський ведмідь, рисі, вагітна пума та символ зоопарку, шимпанзе Чарлік. Експертиза засвідчила, що їх отруїли. Злочинців не затримали, хоча директор звіринця Олег Зубков пропонував 100 тис. грн винагороди за інформацію.

2. Даїшники зупинили 24 грудня на залізничному переїзді біля Феодосії водія із простреленою головою. "Мазда" петляла дорогою, водія змусили зупинитися. Вийти він не зміг, поклав прострелену кулею голову на кермо. Поряд лежав травматичний пістолет. 39-річний чоловік хотів вчинити самогубство, залишив записку. Його доправили у лікарню, він вижив.


Сумщина

1. 41 супутникову антену викрав із горищ житлових будинків у Сумах 31-річний місцевий житель. Патруль затримав його вночі у лютому, коли той ніс вулицею сім антен. Продавав їх скупщикові краденого.

2. Із Преображенського собору в Сумах уночі 24 березня викрали святиню храму — чудотворну Корсунську ікону Богоматері, яку вважають покровителькою міста.

3. Інспектор ДАІ оштрафував у квітні в обласному центрі водія асфальтоукладального катка — на 75 грн. Той не пропустив людей на пішохідному переході.


Чернігівщина

1. 7 червня в селі Андріївка Чернігівського району над урочищем Красний Борок зійшлися дві хмари, і з них утворився смерч. Він пішов на село. Сильний вітер повалив дерева, стовпи, здирав із хат шифер, зривав ворота.

2. У ніч на 16 серпня в місті Прилуки підпалили дев"ять мікроавтобусів.

3. 20 вересня в Чернігові на День міста ввели в експлуатацію перший 17-поверховий будинок. Квартири мають індивідуальне опалення. "Квадрат" у новобудові в середньому коштував 4–4,5 тис. грн.


Луганщина

1. У Луганську 30 жовтня відкрили перший ресторан-закусочну "МакДональдз". Розрахований на 114 клієнтів, працює в ньому 80 людей.

2. Із 19 по 21 грудня в магазини обласного центру не доставляли хліб та інші продукти — через сильний снігопад і хуртовину.


Донеччина

1. 7 травня в місті Дзержинськ з-під завалу в шахті "Новодзержинська" витягли прохідників Вадима Ракицяну, Валерія Полежака і Сергія Крошка. Вони провели під землею дві доби і 15 год. Майже не мали води та iжi.

2. 22 травня в Костянтинiвцi за отримання 150 тис. грн хабара затримали мера Юрія Роженка. Його засудили до п"яти років позбавлення волі умовно.

3. 9 вересня в Донецьку зіграли, кажуть, найдорожче весілля в історії міста. Депутат-"регiонал" Верховної Ради Юрій Іванющенко видав заміж дочку Яну за француза із Монако. Гуляли в найбільшому виставковому залі області "Эксподонбасс". Головний декоратор Кремля Борис Краснов збудував там модель Зимового палацу. Тамадою був Максим Галкiн.


Харківщина

1. Мер міста Балаклія Олександр Кіяніченко вимагав од місцевого підприємця $250 тис. хабара за виділення земельної ділянки. Його засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

2. У жовтні вчені Харківського фізико-технічного інституту перші в світі сфотографували атом і випередили дослідників із американської компанії IBM. Харків"яни зробили це за допомогою нової технології та старого мікроскопа.

3. Збірка харків"янина Сергія Жадана "Гімн демократичної молоді" у грудні посіла перше місце в рейтингу книжкових новинок, рекомендованих німецькою телерадіокомпанією Sudwestrundfunk. Водночас міський голова Михайло Добкін викреслив прізвище поета зі списків претендентів на міську творчу премію — через те, що 2004-го Жадан привселюдно спалив книжку екс-мера Харкова Кушнарьова.


Дніпропетровщина

1. У залі ігрових автоматів "Метро Джекпот" у Дніпропетровську 7 травня вночі сталася пожежа. Дев"ять людей загинули, 11 госпіталізували із важкими опіками. Зала була розташована на першому поверсі в житловому будинку. Його мешканці не постраждали. Трагедія стала підставою для заборони урядом грального бізнесу по всій Україні.

2. Виконком УЄФА 14 травня відмовив Дніпропетровську в праві приймати матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Основною причиною назвали відсутність сучасного аеропорту.

3. 11 жовтня джип "інфініті" збив на смерть на пішохідному переході 62-річну жительку обласного центру Любов Темну. За даними міліції, машиною керувала найбагатша в області наречена — 19-річна Ксенія Мартинова, донька співвласника групи "Приват".

Зараз ви читаєте новину «Події, про які найбільше говорили у Києві та в областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути