пʼятниця, 27 вересня 2019 07:55

Почали будувати міст у Станиці Луганській

Автор: REUTERS
  Будівельники монтують тимчасову опору для аварійного мосту на річці Сіверський Донець у Станиці Луганській на Луганщині. Закінчити ремонт споруди обіцяють до кінця жовтня
Будівельники монтують тимчасову опору для аварійного мосту на річці Сіверський Донець у Станиці Луганській на Луганщині. Закінчити ремонт споруди обіцяють до кінця жовтня

24 вересня Україна почала зводити тимчасовий міст через річку Сіверський Донець у місті Станиця Луганська на Луганщині. Ним проходить єдиний маршрут контрольно-пропускного пункту, який об'єднує вільну Україну й окуповані території.

Війська на кілометр від мосту в обидві сторони розвели 26 червня. З того часу споруду пробують відновити. Щодня нею переходять понад 10 тис. осіб.

Роботи біля мосту виконують представники ТОВ "Укртрансміст", три піротехнічні групи рятувальників і працівники райавтодору. Вони зібрали металеву опору тимчасового моста й укладають настил на пішохідну частину.

— Неподалік від мосту російсько-окупаційні війська та їхні найманці почали спалювати гілки дерев, автомобільні шини і сміття. У зв'язку з імовірним знаходженням вибухонебезпечних предметів це може спричинити вибух, — каже 53-річний Юрій Золкін, глава Станично-Луганської військової адміністрації.

Бойовики на своїй стороні не проводять ремонтних робіт. На мості чергують люди у військовій формі російського зразка, але без зброї.

Закінчити ремонт обіцяють до кінця жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Почали будувати міст у Станиці Луганській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути