четвер, 03 березня 2011 01:45

По 30 копійок доплачуватимуть за літр проданого молока

— У березні Україна має заплатити 10,5 мільярда гривень зовнішнього боргу, — сказав учора на засіданні уряду прем'єр 63-річний Микола Азаров. — Це більше ніж річні видатки на охорону здоров'я або підготовку до фіналу Євро-2012. У липні маємо сплатити 19 мільярдів. Ніколи наша держава не була винна таку астрономічну суму. І левова її частка — це бездумні запозичення 2009 року під 30 відсотків.

Обіцяє розвивати сільське господарство, щоб за кілька років у країні продавали не закордонні продукти, а власного виробництва. Міністри затверджують 23 програми підтримки агрокомплексу. Витратять на це 2 млрд грн. Частково відшкодовуватимуть вартість будівництва теплиць для овочів, компенсують селянам витрати на захист і підвищення родючості ґрунтів. Доплачуватимуть за голову племінної худоби до 1900 грн, за товарну худобу — до 600 грн. При закупівлі корів компенсуватимуть до 7 грн за 1 кг живої ваги. За молоко доплачуватимуть людям по 30 коп./л.

Міністри дозволяють ветеринарам продовжити користуватися кетаміном для знеболення тварин під час операцій. Використовувати цю наркотичну речовину заборонили три тижні тому, бо додали до списку психотропних.

— Отримання дозволу на використання кетаміну продовжимо на три місяці, а юридичним — на п'ять, — каже Азаров. — Цього часу достатньо, щоб отримати спеціальний дозвіл на використання кетаміну. Тим більше, що дозвільні органи будуть готові давати відповідні рішення протягом доби. Це їм пряма вказівка.

Зараз ви читаєте новину «По 30 копійок доплачуватимуть за літр проданого молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути