четвер, 06 травня 2010 05:07

Півторарічний Олександр загубився у лісі

У лісі між селами Дзюньків і Травневе Погребищенського району на Вінниччині загубився 1,5-річний Олександр Кравченко.

— Його батьки приїхали в ліс на майовку 3 травня, — розповідає Валерій Шпак із обласного управління Міністерства надзвичайних ситуацій. — Було ще двоє знайомих та троє дітей. Близько 16.00 помітили, що хлопчика ніде немає.

Кравченки з друзями намагалися знайти дитину. Потім подзвонили у сільраду.

— Я відрядив 10 чоловік на пошуки, викликав міліцію, — каже сільський голова 55-річний Дмитро Годз. — Зібралося всього понад 30 людей. Десь у шість вечора дитину знайшов Володя Вербицький із села Обозівка. Він допомагав ліснику. Із дружиною та дочкою їхали на підводі. Побачили Сашка. Малий був за 20–30 метрів від сільського ставка. Не плакав, взагалі мовчав, як партизан. Тільки очима кліпав. Підрахували, що пройшов 3,5 кілометра. Справжній козак! Як маму побачив, притулився до неї, як те кошеня.

Мати хлопчика 37-річна Оксана – домогосподарка, батько 30-річний Олег — будівельник, вісім років працює в Києві. Живуть у Дзюнькові. Олександр — третя дитина в родині.

— Коли я приїхав, у матері була істерика, її було чути на весь ліс. Бідолашна бігала від дерева до дерева, — продовжує Дмитро Ілліч. — Кричала, плакала, повторювала: "Рятуйте, люди добрі!". Чоловік намагався триматися, пробував заспокоїти дружину. А коли знайшовся малий, Оксана обійняла його і півгодини не випускала з рук. Розціловувала. Плакали всі, і наш новий начальник міліції Віктор Чипуренко. Оксана, як заспокоїлася, то перед кожним стала на коліна, благодарила.

Зараз ви читаєте новину «Півторарічний Олександр загубився у лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути