четвер, 13 березня 2008 07:08

Півторарічна Оленка Волкова померла від грипу

Лікарі не змогли врятувати життя півторарічної Олени Волкової з Красноармійська Донецької області. 2 березня дівчинка померла від грипу за 5 год. після початку проявів ознак недуги.

У родині ніхто не слабував. Оленка ввечері була кволою, а згодом знепритомніла. Мати викликала "швидку". У реанімації у дитини почалися судоми, стався крововилив у всі внутрішні органи.

— Вона постійно перебувала без свідомості, — розповідає лікар-епідеміолог обласної санепідемстанції Євгенія Копиріна. — Медики намагалися врятувати дитину, але в неї зупинилося серце. Пізніше розтин показав, що вона померла від грипу типу В. Цей вірус називають блискавичним.

Євгенія Копиріна вважає, що смерть Оленки — поодинокий випадок і хвилюватися через можливість епідемії не треба.

— Така форма недуги частіше трапляється у дітей від народження до 3 років, — пояснює директор Українського центру грипу Аркадій Фролов. — У цій ситуації врятувати дівчинку було майже неможливо. Медицина безсильна. Цей тип вірусу не лікується антибіотиками. У дитини повністю була вражена центральна нервова система.

Аркадій Федорович радить батькам проводити вакцинацію малюків, спостерігати за їхньою поведінкою. Коли дитина перестає їсти, марніє — одразу звертатися до лікарів.

Олена Волкова стала четвертою людиною, яка з початку року померла від грипу в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Півторарічна Оленка Волкова померла від грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути