середа, 27 січня 2010 07:25

Півкілометровий шарф сплели дітям одесити

Автор: фото: Олена КУЛАК
  Одесити розтягли Приморським бульваром у суботу зв’язані разом шарфи. Вони виплели їх дітям із місцевих сиротинців
Одесити розтягли Приморським бульваром у суботу зв’язані разом шарфи. Вони виплели їх дітям із місцевих сиротинців

На Приморському бульварі у центрі Одеси днями сплели та розтягли вулицею шарфи завдовжки загалом 585 м. Так завершили акцію "Метри тепла". Організатори збирали шарфи для дитячих будинків та онкологічної лікарні.

— Велетенський шарф розтягли від пам"ятника Дюку до пам"ятника Пушкіну, — розповідає організаторка, одеситка 38-річна Олександра Виходцевська. — За день до цього 10 волонтерів розклали шарфи, позв"язували їх. Думали зібрати 200 штук, а вийшло більше півтисячі. Збирали з листопада. Люди щодня приносили до майстерні "Клубу творчих одеситок" по кількадесят шарфів. Просила, аби в"язали шарфи не коротше метра, не з колючих ниток, бо носитимуть діти. Плели спицями, гачками, машинками. Хто не вмів, приносив нитки — акрилові, вовняні, мішану пряжу. Коли питали, які нитки брати, радила прикладати до шиї, пробували на дотик. Бо хто носитиме шарф, якщо він "кусається"? З тих ниток наші дівчата в"язали. За останній тиждень не встигали, дов"язували вдома, ночами.

Волонтери зібралися під пам"ятником Дюку Рішельє в суботу.

— Було 17 морозу. Подруга прийшла з дитиною. Бачу, в тієї червоніють щоки, відправила її додому. Зараз розв"язуємо шарфи, сортуємо в коробки за кольорами. Вибираємо найбідніші дитячі будинки по Одещині. Один інтернат є при монастирі у селі Прилиманському. Дзвонили, питали, скільки в них хлопчиків і дівчаток. Хочемо, аби підходили за кольорами. Адже не подаруєш хлопчику рожевий шарф? Решту відвеземо в онкологічне відділення обласної лікарні. Подарунок передамо, як закінчиться карантин.

Олександра з 2005-го займається волонтерством при благодійному фонді "Вітрило надії". Надають допомогу онкохворим дітям та їхнім сім"ям. Фонд зібрав $240 тис., за ці гроші за кордоном оперували чотирьох дітей. На 410 тис. грн накупили ліків для онконедужих. Завдяки фонду у відділенні онкогематології встановили жалюзі та кондиціонери, обладнали гральну кімнату, придбали меблі, мікрохвильовку, пральку, пилосос, телевізор і кілька комп"ютерів.

— Одесити — щедрі люди. Як оголошуємо збір іграшок або одягу, то мало хто залишається байдужим, — зазначає Олександра.

Зараз ви читаєте новину «Півкілометровий шарф сплели дітям одесити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути