вівторок, 20 березня 2012 05:00

Пісня про горілку стала єврохітом

"Ти можеш не бути фанатом, ти можеш не пити горілку, ти можеш сидіти вдома і вимкнути свою мобілку, але вболівай", — співає житомирянин 27-річний Дмитро Голуб.

Його пісню "Вболівай" обрали народним гімном на Євро-2012. Презентували композицію 15 березня у холі чемпіонів спорткомплексу "Олімпійський" у Києві.

Дмитро працював учителем молодших класів. Тепер співає у гурті "Укроп" із чотирма товаришами. Слова й музика — його. Виконує у стилі регі.

— Ну, ми не сильно активні фанати. Кинули курити, якось перестали і пити пиво. Та вболівати має кожен — і дядько з мітлою, і даїшник із палкою. Про це й співаємо у пісні. Коли писав її, хотів, щоб вона запала у голову кожній людині.

Композицію надіслав на конкурс "Єврохіт — пісня для країни, гордість для історії", який стартував торік у грудні. Дмитрові вручили по $25 тис. за слова й музику. Тепер "Вболівай" крутитимуть на радіо і знімуть кліп.

— На конкурс надійшли 10 тисяч 487 заявок, — розповідають організатори. — Але до участі були допущені тільки 4800 пісень, оформлених згідно з правилами змагання. До фіналу відібрали 16 лідерів.

— Хотелось бы, чтобы эта песня была хитом, — каже композитор 57-річний Ігор Крутой. — Думаю, что она имеет реальные шансы, чтобы стать "Катюшей" в Украине.

— Гімно, а не гімн, — інкогніто говорить один зі столичних музичних продюсерів. — Ну це просто растаманська пісенька, розважалівка. Там мають бути чіткі слова. Заклик до футболістів, щоб швидше бігли, щоб гол впендюрили. А вболівай — то заклик до людей, до фанатів, телевізійних глядачів. Хітярою пісня не стане, але хлопець зробить собі ім'я і кар'єру, якщо попаде у руки правильним людям. Якщо сам себе продюсуватиме, швидко загнеться, як гурт "Ґринджоли" після помаранчевої революції.

Зараз ви читаєте новину «Пісня про горілку стала єврохітом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути