Ексклюзиви
четвер, 11 січня 2007 19:09

Пішла з життя Варвара Лабзіна

 

У середу, 10 січня, виповнилося 9 днів від смерті 80-річної Варвари Лабзіної. 43 роки вона пропрацювала в дитячій спеціалізованій клініці "Охматдит".

— Варвара Яківна була дуже активною людиною, обізнаною й багато читала. За фахом вона — педіатр, але добре розумілася і на неврології, і на хірургії, і на гінекології, — розповідає лікар-невролог лікарні "Охматдиту" Галина Мостова, 74 роки. — Вона вчила майже всіх теперішніх київських начмедів, часто допомагала іногороднім лікуватися в столичних лікарнях.

Народилася Лабзіна на Вінниччині. Закінчила Київський медичний інститут ім. Богомольця. Її чоловік, Михайло Щербань, викладав на кафедрі географії в Національному університеті ім. Шевченка. На 6 років його послали на роботу до Китаю. Поїхала і дружина. Там вона навчилася голкорефлексотерапії, що допомагає лікувати безпліддя, гастрит, гіпертонію, захворювання бронхів.

1960 року Лабзіна почала працювати в "Охматдиті" педіатром. Через 10 років стала заступником головного лікаря з лікувальної роботи.

2003 року вона вийшла на пенсію. Померла Варвара Лабзіна від лейкозу крові.

У жінки лишилося дві доньки — Ірина та Ольга, а також дві онуки — Олена та Аня. Поховали Лабзіну 4 січня на Байковому кладовищі поруч із чоловіком.

Зараз ви читаєте новину «Пішла з життя Варвара Лабзіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути