вівторок, 25 січня 2011 07:45

Підприємці встановлять пам'ятник Бандері

На центральній площі райцентру Тальне Черкаської області хочуть установити пам'ятник провіднику ОУН Степанові Бандері. Із такою пропозицією до міської ради звернулася районна спілка підприємців.

— Підприємці ухвалили це рішення одноголосно, — каже 48-річний Михайло Гусєв, голова спілки. — Центральна площа Тального пустує. Якщо треба, то ми й профінансуємо цей проект.

Ідея встановлення пам'ятника Бандері належить підприємцю 48-річному Миколі Шевченку:

— Спочатку ми запропонуємо міській раді провести громадські слухання, познайомимо депутатів з історичними документами про Бандеру. Сталося так, що в нас значна частина населення чула про Бандеру лише з комуністичних агіток. Думаю, нас підтримають депутати міської ради. Я особисто знаю кількох від Партії регіонів, які пішли туди, аби вберегти власний бізнес. Переконаємо багатьох.

Міський голова Тального 59-річний Олександр Біленко не проти ідеї підприємців.

— У нас є топонімічна комісія, яка й ухвалюватиме рішення. Постать Бандери неоднозначна. Однак, якщо громада вирішить ставити пам'ятник, ніхто не сперечатиметься.

Після публікації в інтернеті до Гусєва та Шевченка дзвонили люди, пропонуючи грошову допомогу. Один чоловік хотів дати навіть $60 тис.

Підприємці хочуть, аби голосування в міській раді відбулося в таємному режимі. Кажуть, так депутати уникнуть можливого тиску.

У Тальному не лишилося пам'ятників історичним діячам. Є лише два бюсти — Тарасові Шевченку й Герою Соцпраці Федорові Дубковецькому.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці встановлять пам'ятник Бандері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути