вівторок, 24 травня 2011 03:30

Підприємці бояться штурму міліції

— Я по ночах заснути не можу. Мало того, що торгівлі ніякої немає, не витягую сама оренду, так нас ще й викинути хочуть, — каже 34-річна Людмила Дяченко, власниця кіоску біля будинку №32 на столичній вул. Героїв Дніпра, поряд із ринком Оболонь. Там стоять ще з десяток магазинів. Їх власники бояться залишитися без робочих місць після подій на ринку Лісовий.

Там 16 травня близько 5.00 працівники комунального підприємства "Благоустрій" і "беркутівці" демонтували кіоски. Побили підприємців, які захищали своє майно, кількох затримали. Про знесення не попереджали.

— До нас уже приходили. Казали, аби ми забиралися звідси. Уперше — минулого вівторка, міліція та пожежники, — розповідає в п'ятницю Ірина, 27 років, прізвища не називає. Біля ринку Оболонь вона торгує білизною та одягом. — Сказали, аби ми закривалися. Потім у п'ятницю, дали час до понеділка. А в понеділок прийшов дільничний і сказав, що нас "відмазав". Відстрочив наше виселення.

— Але у власників приміщень усе офіційно. Неможливо в Києві поставити кіоски без дозвільних документів. Зі мною складений договір, — продовжує Людмила Дяченко. Вона працює тут із 2008 року. Каже, що кіоски раніше нікому не заважали, проблем із владою не було.

— Я плачу гроші за перший і останній місяць оренди. Як знесуть кіоск, то грошей за останній місяць мені ніхто не поверне. А що з товаром робити? Куди його дівати? І на роботу я нікуди не влаштуюся. Маю сина 10-річного, удвох живемо, із чоловіком розлучилася. Сиджу як на пороховій бочці.

Продавець із сусіднього кіоску 43-річна Інна другий день із колегами обговорюють події на Лісовому.

— Там мало того, що повикидали всіх, то й товар і речі не дали забрати.

— Такий наказ дав мер новий, Попович чи як його (має на увазі Олександра Попова, голову київської держадміністрації. — "ГПУ"), — каже інша продавщиця.

— Власть у всьому винна, — продовжує Інна. — Я не київська, квартиру знімаю і дитина 13-річна в мене. Тут більшість таких, кому на вулиці тільки залишитися, якщо знесуть кіоски.

— Там на Лісовому труба газова була, ніби заважали. А в нас же нічого немає. Пусто тут, — показує на асфальт інший продавець.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці бояться штурму міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути