Ексклюзиви
вівторок, 23 березня 2010 08:29

Пес два дні сидів у підвалі

Автор: фото надане громадською організацією ”Ноїв ковчег”
  Тернополянин Олег Гром і врятований ним доберман
Тернополянин Олег Гром і врятований ним доберман

Волонтери громадської організації "Ноїв ковчег" дістали в понеділок, 15 березня, добермана із тернопільської п"ятиповерхівки на вул. Довженка. Пес два дні сидів у підземеллі.

— Знайшлися добрі люди, витягнули. Серце розривалося слухати, як усю ніч скавулів. Туди не залізеш, сходів нема. Та й чужий, може покусати, — каже 64-річна Ольга Шевчук.

Жителі подзвонили рятувальникам. Ті — волонтерам "Ноєвого ковчега".

— Доберман потрапив у яму через незасклене вікно цокольного поверху. Там висота — 2,5 метра, сходів нема. Якби людина впала, теж не вилізла б. Щастя, що пес не покалічився, — каже голова громадської організації Олег Гром, 36 років. "Ноїв ковчег" створив торік у жовтні. Опікується безпритульними тваринами.

Волонтери прибули за півгодини. Олег привіз 3-метрову розкладну драбину. Спустився в підвал.

— Тварини в надзвичайних ситуаціях поводяться по-різному. Головне — не боятися. Собаки відчувають упевненість і слабинку, — продовжує Гром. — Доберман бігав, нервував, видно, що наляканий. Але я говорив. Пес реагує на лагідний голос, добрі інтонації. То сам підійшов.

Доберману на вигляд вісім-дев"ять місяців. Сам скинув червоний намордник. Доглянутий, має блискучу шерсть. Олег узяв собаку за ошийник, підняв за передні лапи, подав драбиною наверх.

— Дали кісточку, з"їв одразу. Посадили на переднє сидіння в бус. Хотів вирватися. Усі 20 хвилин поїздки його тримали, — пригадує Олег Гром.

Собаку відвезли у притулок для безпритульних псів у село Дичків Тернопільського району. Посадили в окремий вольєр. Там житиме тиждень. Каші не їсть, а кістки гризе.

— Тернополяни бачили, як два молоді араби вигулювали добермана в червоному наморднику. 90 відсотків арабів, що вчаться у Тернополі, — студенти медичної академії. Будемо шукати. Навіть якщо не знайдемо, така собака в притулку не залишиться. Хтось забере, — переконаний Олег Гром.

Від грудня волонтери "Ноєвого ковчега" шість разів виїжджали на виклики для порятунку тварин.

Зараз ви читаєте новину «Пес два дні сидів у підвалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути