четвер, 13 серпня 2020 05:30

Перші тролейбуси із сорока вже в Полтаві!

Автор: фото надане пресслужбою партії ”Рідне місто”
  Комунальний автопарк відроджується не на словах, а на ділі
Комунальний автопарк відроджується не на словах, а на ділі

Протягом останнього десятиліття комунальний транспорт Полтави перебував у жахливому занепаді. Зараз його відроджує команда Олександра Удовіченка "Рідне місто".

Протягом 2008–2018 років стан транспортних перевезень у Полтаві був незадовільний. На маршрутах панували два монополісти, диктували умови пасажирам. Повсякденною реальністю стали несправні автобуси й маршрутки, хамство водіїв і кондукторів, порушення графіків руху, особливо у віддалених селищах. Полтавці не мали вибору, адже комунальний транспорт штучно й настійно витискали з маршрутів.

— Така ситуація була неприпустима, — говорить член партії "Рідне місто", заступник міського голови з питань ЖКГ Олексій Чепурко. — Ми взялися усувати її причини. Насамперед знищили владу приватних монополістів — із двох перевізників стало 19. Розуміли, що без відродження комунального транспорту, закупівлі нового рухомого складу всі зміни залишаться просто добрими намірами. Додам до цього ще й давно назрілу потребу відновлення закритих маршрутів. І як показує останній рік, початок якісним і, головне, незворотним змінам покладено.

Ці зміни підтверджені конкретикою. З ініціативи Олексія ­Чепурка для Полтави придбали 20 нових автобусів. Вони стали на маршрути — переважно у віддалені мікрорайони, де з перевезеннями завжди були найбільші проблеми. Завдяки новій техніці два насичених автобусних маршрути — №12 Критий ринок — Половки та №25 Центр — Огнівка — буквально відновили з небуття.

Поряд з автобусами, комунальний транспортний парк поповнюється і новими тролейбусами. Це стало можливим після підписання договору з Європейським банком реконструкції та розвитку. Всього передбачено придбати 40 тролейбусів.

І перші вісім з них уже прибули до Полтави. Їх доставкою займався особисто Олексій ­Чепурко. Ходові характеристики представники КП "Полтаваелектроавтотранс" перевірили безпосередньо в Луцьку.

Якістю роботи тролейбусів комунальники задоволені. А ще більше — додатковою перевагою. Тролейбуси мають автономний запас ходу без електроструму. Якщо виникне непередбачена ситуація, тролейбус рухатиметься ще 500 метрів, щоб безпечно висадити пасажирів.

Перші тролейбуси — це лише початок. Олексій Чепурко продовжує контролювати виготовлення решти та їх доставку до Полтави.

Лідер "Рідного міста" Олександр Удовіченко вважає:

— Полтавці не повинні страждати від неякісних перевезень. Вихід єдиний — потрібно й далі посилено відроджувати комунальний транспорт. Придбання 20 автобусів і 40 тролейбусів стало конкретним доказом того, що зміни в цій сфері набули позитивного і незворотного характеру. Такими ж конкретними мають бути й подальші зміни.

Зараз ви читаєте новину «Перші тролейбуси із сорока вже в Полтаві!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути