середа, 31 січня 2007 21:25

Перевдягнені даішники контролюють водіїв маршруток

"На зупинці до маршрутки сідає перевдягнений у цивільне інспектор. Він нотує всі порушення, які робить водій. Позаду також їде наша машина, у якій працівники центру пропаганди знімають усе на відеокамеру", — розповідає Юрій Топтун, 42 роки, з управління ДАІ Луганської області.

Такий метод контролю за водіями маршрутних таксі запровадили в обласному центрі. Перевірки даішники проводять уранці та ввечері. Зафіксувавши порушення на папері, на кінцевій зупинці маршруту інспектор представляється водієві та складає протокол. Раніше це робили одразу після порушення водієм правил дорожнього руху.

— Відмовилися від такого, бо пасажирам доводиться чекати щонайменше 10–15 хвилин. Вирішили їх не затримувати, — пояснює Топтун.

Найчастіше луганські водії висаджують пасажирів у невстановлених місцях, не пропускають пішоходів на переходах. Виправдовуються тим, що на дорогах багато транспорту. Швидкість перевищують, аби встигнути за графіком.

В управлінні державтоінспекції кажуть, що їхня операція є результативною. Водії маршруток почали обережніше їздити. Адже за три і більше грубих порушень упродовж року їх можуть відправити на перескладання екзамену з правил дорожнього руху.

Зараз ви читаєте новину «Перевдягнені даішники контролюють водіїв маршруток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути