середа, 17 березня 2010 08:28

Переселять 4238 калушців

— Шукаємо вільні квартири, куди можна переселити людей на тимчасове перебування. Тих, хто живе у високій зоні ризику, виселятимемо якнайшвидше, — каже заступник мера Калуша 53-річний Василь Петрів.

344 млн грн уряд виділив на переселення 4238 жителів небезпечних зон у Калуші Івано-Франківської області.

На нове житло претендують понад 4 тис. людей із 1009 будинків. Усі розташовані над порожнинами солевидобувних шахт. Провалитися можуть будь-коли. Оселі зводитимуть у мікрорайоні Підгірки. Тут мають побудувати 17 багатоповерхівок на 250 жителів кожна, два садочки та школу на 600 учнів. Місцева влада має освоїти кошти за рік.

— Це досить малий термін. Але як тільки надійде перша копійка, візьмемося до роботи. Хто зна, коли це станеться, — говорить Василь Петрів.

Загалом на ліквідацію "калуської біди" уряд передбачив 560 млн грн, 440 із них уже виділив. На відселення має надійти 344 млн грн: 100 млн — на усунення екологічних проблем, решта — на оздоровлення людей.

Після банкрутства підприємств у місті почалися техногенні негаразди. Домбровський кар"єр наповнений розсолами. Зі хвостосховищ магнієвого заводу в ґрунт просочуються речовини з їдкими сполуками. Над копальнями трьох колишніх солевидобувних шахт протягом 20 років просідає ґрунт. Лійки утворюються досі. Найбільше небезпека загрожує вул. Рилєєва, Менделєєва, Вітовського на околиці. Там понад тисячу будинків. Жителів 13 із них треба відселяти терміново.

Зараз ви читаєте новину «Переселять 4238 калушців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути