Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2007 07:04

Переможців "Новітнього інтелекту України" працевлаштують у Верховній Раді

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  Катерина Ющенко нагороджує Ірину Гавришеву із Запоріжжя, яка посіла третє місце в номінації ”Соціальні ідеї” на конкурсі ”Новітній інтелект України”
Катерина Ющенко нагороджує Ірину Гавришеву із Запоріжжя, яка посіла третє місце в номінації ”Соціальні ідеї” на конкурсі ”Новітній інтелект України”

У суботу в Києві нагороджували переможців Всеукраїнського молодіжного конкурсу "Новітній інтелект України".

Актовий зал Києво-Могилянської академії напівпорожній. У перших рядах сидять гості, спонсори та ініціатори конкурсу. Серед них голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко, 45 років, біля неї міністр молоді та спорту Віктор Корж, 49 років, та перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак, 47 років. Там же перший заступник міністра закордонних справ, 51-річний Володимир Огризко. На дальніх рядах розмістилися учасники конкурсу та глядачі.

— Мені приємно було поспілкуватися з усіма учасниками, — розпочинає виступ Катерина Ющенко. — У молодому віці можна досягти будь-чого. Наприклад Альберт Ейнштейн опублікував теорію відносності в 26 років, а Білл Ґейтс заснував компанію "Майкрософт" у 20. Тому певна, що українці теж можуть бути успішними.

У конкурсі "Новітній інтелект України" взяло участь 872 учасники до 35 років із усієї країни. Найбільше робіт було з Полтавщини — 144. Конкурс проводився у два етапи з вересня 2006 по березень 2007 року. Перший етап, на регіональному рівні, закінчився в лютому. Голова оргкомітету конкурсу Наталія Прокопович вважає, що переможців необхідно влаштовувати на стажування в парламентські комітети. Її ініціативу підтримує Віктор Корж.

— Як мінімум, щоб вони ходили на засідання профільних комітетів Верховної Ради, урядових комітетів. Можна навіть стажуватися, — каже міністр.

Разом із Шлапаком вони відмітили роботу Микити Приходька з Харкова "10 принципів соціальної політики". Сказали, що її можна використовувати в уряді. Корж також пообіцяв працевлаштувати хлопця.

Після міністра до виступу запрошують Володимира Огризка.

— Я не знаю, як правильно вас представити, — знічується ведучий.

У залі сміються. Огризко виходить на сцену і представляється членом Національної комісії ЮНЕСКО. Про МЗС не згадує.

Потім починають нагороджувати переможців. Їх по троє у трьох вікових номінаціях із економічного та гуманітарного профілів. За перше місце вручають 1200, друге — 1000, а третє — 800 грн.

Найбільша грошова премія в конкурсі бізнес-планів. Перше місце — 5000, друге — 2500 і третє — 1500 грн.

— Я вже подзвонила батькам, похвалилася перемогою. Але вони не вірять, — каже 19-річна Наталія Бігун із села Пляшева Радивилівського району на Рівненщині.

Її бізнес-план визнали найкращим, тож отримає 5 тис. грн.

— Може, це і невеликі гроші, але для нашої сім"ї — грандіозні. Купимо сідло і вуздечку для коня, човна, казанів для приготування юшки, м"ячі, лижі, приладдя для рибалки, — мріє дівчина.

Вона написала про сільський зелений туризм. У своєму селі хоче побудувати туристичну базу.

Запам"яталася глядачам учасниця із Запоріжжя Ірина Гавришева. Вона була на інвалідному візку. Посіла третє місце в номінації "Соціальні ідеї".

Зараз ви читаєте новину «Переможців "Новітнього інтелекту України" працевлаштують у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути