Ексклюзиви
четвер, 04 жовтня 2007 07:12

Перекинулася цистерна з метиловим спиртом

Минулого вівторка на залізничній станції Полтава-Південна зійшли з рейок дві 59-тонні цистерни з метиловим спиртом. Одна перекинулася, і з неї витекло 50 л рідини.

Потяг їхав з Росії до Одеси. У Полтаві близько 11.00 на сортувальних шляхах відчепили 18 вагонів і хотіли їх переставити.

— Ничего сверхъестественного там не случилось. Из-за отступлений на стрелке во время движения сошли два вагона, — пояснює російською головний ревізор безпеки руху поїздів Полтавської ревізорської дільниці В"ячеслав Бутенко, 36 років. — Або щось із колесами, або людський фактор — невідомо. Причини з"ясовуємо. Одна цистерна лягла набік. Вона неушкоджена. Спирт капав із верхнього люка, але ми зібрали його в окрему ємність.

За допомогою двох кранів працівники залізниці поставили цистерну на колії. Бутенко запевняє, що ніхто не постраждав. Шкоди довкіллю не завдано. Усі інші потяги їхали за призначенням.

— Я бачила, як якийсь дерев"яний брус потрапив під колеса вагона й застряг між коліями, — розповідає свідок на вигляд років 35-ти, імені свого не називає. — Це технічна поломка.

На місце аварії приїхали рятувальники, але їхня допомога не знадобилася.

Метиловий спирт ще називають метанолом, карбінолом, деревним спиртом. Це отруйна безбарвна речовина зі слабким запахом звичайного спирту. Смерть настає, якщо випити 25–30 г. У взаємодії з повітрям спирт утворює вибухонебезпечні суміші. Може вибухнути при  температурі +11°С.

Метанол використовують як розчинник при виготовленні  барвників, фотореактивів, фармацевтичних препаратів, у лакофарбовій промисловості.

Зараз ви читаєте новину «Перекинулася цистерна з метиловим спиртом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути