середа, 14 червня 2006 18:04

Пенсіонер запатентував рятувальний жилет

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Черкащанин Олександр Толбатов з допомогою рятувального жилета лікує хворий хребет
Черкащанин Олександр Толбатов з допомогою рятувального жилета лікує хворий хребет

Черкаський пенсіонер Олександр Толбатов запатентував у Держдепартаменті інтелектуальної власності рятувальний жилет із пластикових пляшок і пінопласту. Стверджує, що в ньому дуже зручно робити вправи у воді.

— Усе почалося п"ять років тому, коли лікарі знайшли в мене сім хребтових гриж і не дали гарантії, що операція з їх видалення пройде успішно, — розповідає 60-річний винахідник. — Я відмовився від операції, яка мала коштувати 2,5 тисячі доларів і поїхав із сином в Коктебель (селище на південному сході Криму. — "ГПУ"). Там відчув, що плавання допомагає мені, поліпшує здоров"я. Коли повернувся до Черкас, вирішив плавати в нашому водосховищі. Щоб робити вправи у воді, потрібен жилет, але ті, що продаються в магазинах, — дорогі й незручні. В них неможливо вільно рухатися. Тоді й звернув увагу на пластикові пляшки і пінопласт. Змінював конструкцію сім разів і врешті-решт одержав те, що хотів — РЖТ (назва винаходу за документами — Рятувальний жилет Толбатова. — "ГПУ") стійко тримається, дозволяє вільно рухатися і не розкисає у воді. Крім того, пластикова пляшка зберігається протягом 50 років.

— Я не міг спокійно дивитися репортажі про ураган "Катріна" в американському місті Новий Орлеан, де без рятувальних засобів загинуло стільки людей. А мій жилет, який зробити дуже просто, міг би допомогти, — продовжує Толбатов.

Олександр Толбатов працює водієм. На своєму мікроавтобусі він написав телефон та адресу, за якими можна звертатися по безкоштовну консультацію, як самому зробити РЖТ.

— Тепер усі мої знайомі знають, що даруватиму їм на день народження. Я навіть тещі подарував рятувальний жилет, — каже Олександр Толбатов.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер запатентував рятувальний жилет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути