пʼятниця, 20 квітня 2018 00:40

Павло Дем'яненко поховав дружину і матір
4

Михайло Шозда
Максим Черкун
Павло Дем’яненко
Віталій ­Макогон

17 квітня під Торецьком на Донеччині від кулі в голову загинув 50-річний Михайло Шозда.

Служив старшим сержантом у складі 24-ї бригади Збройних сил України імені Короля Данила. Родом зі Львова, 14 квітня відсвяткував ювілей.

"Татку, не можу повірити, що більше ніколи не буду говорити з тобою. Тобі в суботу виповнилося 50. Ще не встигли разом відсвяткувати. Прости, що іноді не слухалася, прости за все! Я тебе дуже люблю і буду любити завжди", — написала донька загиблого Ірина в соцмережі.

16 квітня під час мінометного обстрілу біля селища Піски Донецької області загинув Максим Черкун, 21 рік. Боєць родом із міста Кривий Ріг на Дніпропетровщині. До війни навчався в авіаційному училищі, мав захищати диплом. У зоні бойових дій з 2015-го. Служив у 34-му батальйоні 57-ї бригади ЗСУ. Залишилися батьки й сестра.

На Закарпатті в рай­­центрі Великий Березний раптово помер ветеран АТО, кавалер ордена "За мужність" III ступеня Павло Дем'яненко. Причина поки що невідома. Чоловік отримав поранення в боях за Луганський аеропорт улітку 2014-го. Повернувся додому на реабілітацію. Недавно поховав дружину та матір. Залишився з малим сином. Важко переживав смерть рідних.

У Києві 17 квітня провели в останню путь волонтера АТО 43-річного Віталія ­Макогона. Близько 300 разів їздив на Донбас із волонтерською місією. Помер напередодні від хвороби.

"Віддали шану та ще раз подякували за безкорисливе служіння Україні. На прощання прийшли сотні людей", — зазначив капелан Анатолій Кушнірук у соцмережі.

Прощання відбулося за військовим порядком.

"Почесна варта, салютна варта, духовий оркестр. Багато близьких друзів із 25-го батальйону "Київська Русь", яким волонтер допомагав від початку війни і до останнього. Домовину вкрили бойовим стягом 25-го, хоч допомагав і 11-му батальйону та іншим підрозділам ЗСУ і добровольців", — написав Кушнірук.

Зараз ви читаєте новину «Павло Дем'яненко поховав дружину і матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути