вівторок, 12 вересня 2017 00:35

Павла Гриба знайшли у Краснодарському ізоляторі

Викрадений у Білорусі українець 19-річний Павло Гриб опинився у слідчому ізоляторі російського Краснодара. В РФ його звинуватили у тероризмі.

Павло Гриб — син колишнього працівника української Держприкордонслужби Ігоря Гриба. 24 серпня Павло поїхав у Білорусь на зустріч із дівчиною, з якою переписувався в соцмережах. У Гомелі його викрали невідомі. Ніхто не знав, де він.

Росіяни не пускають до затриманого батька, українських консулів і адвоката Андрія Сабініна.

— Написав звернення всім і додав туди документи про важкий стан здоров'я сина. Він потребує меди­каментів і нагляду, — говорить Ігор Гриб, 53 роки. — Кожен день перебування в СІЗО може призвести до фатальних наслідків. У дитини може бути крововилив.

9 вересня українського режисера 41-річного Олега Сенцова перевели з колонії російського Якутська до СІЗО-1 в Іркутську. Посадили в одиночну камеру. За два дні вивезли в невідомому напрямку. Станом на 16:00 понеділка, місцезнаходження українця невідоме.

У СІЗО-1 Олег Сенцов перебував у гарних умовах. Камера після ремонту, чиста і суха. Чому його туди перевели, невідомо, пояснили у Раді правозахисників Іркутської області.

25 серпня 2015-го російський суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму.

Зараз ви читаєте новину «Павла Гриба знайшли у Краснодарському ізоляторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути