четвер, 15 квітня 2010 05:51

Пасажири вибиралися з маршрутки через лобове скло

Автор: фото надане прес-службою Державтоінспекції в Рівненській області
  Перевернутий пасажирський автобус БАЗ у вівторок на дорозі Рівне–Млинів–Берестечко. Від удару об пеньки тополь відірвало передню колісну вісь
Перевернутий пасажирський автобус БАЗ у вівторок на дорозі Рівне–Млинів–Берестечко. Від удару об пеньки тополь відірвало передню колісну вісь

Мікроавтобус Рівне–Дубно із 30 пасажирами розбився 13 квітня біля села Ясининичі за 7 км від Рівного. Маршрутка перекинулася, їй відірвало колеса. Люди вижили.

Аварія сталася по обіді. Бус тільки-но від"їхав із Рівного. Свідки розповідають, був переповнений.

— Сидячі місця зайняті, в салоні не пропхнутися. Люди підсідали дорогою, то я стала біля водія, — каже потерпіла 50-річна Любов Дерлюк із Рівного. — Їхали спокійно, радіо грало. Раптом якийсь тріск, страшний удар і крики. Далі не пам"ятаю.

Автобус винесло на зустрічну смугу, звідти він з"їхав на узбіччя, кажуть у Державтоінспекції. Там при дорозі стирчали пеньки тополь. В один з них влетіла маршрутка.

— Ударом відірвало передню вісь із двома колесами, — каже Ярослав Мельничук із прес-служби обласного управління ДАІ. — Мікроавтобус БАЗ перекинуло на правий бік. Вікна при падінні розбилися.

Перелякані люди кричали, вилазили, штовхаючись, через лобове скло. Водій, 43-річний Артур із Дубенського району, допомагав їм. Розповідають, одна з пасажирок була вагітна.

Четверо постраждали. Любов Дерлюк має відкритий перелом правого стегна. Її відвезли до травматології в Рівне. 29-річний Ігор із Рівненського району зламав ногу. 37-річна Галина та Юлія, 27 років, дістали травми голови. Їх оглянули в районній лікарні у селі Дядьковичі, відпустили додому. Решта пасажирів роз"їхалися попутками.

Чому шофер виїхав на зустрічну смугу, поки що невідомо.

— Може, технічна несправність у бусі або водій відволікся. О п"ятій ранку перед рейсами він пройшов медкомісію. Там сказали, що водій тверезий, почувається добре, — каже Ярослав Мельничук.

Зараз ви читаєте новину «Пасажири вибиралися з маршрутки через лобове скло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути