Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2012 07:45

Пасажири дві години мерзли у вагонах "Хюндая"

31 жовтня близько десятої ранку під Полтавою зламався швидкісний потяг "Хюндай", який їхав за маршрутом Київ — Харків. Обірвався струмоприймач над вагоном.

— З Києва виїхали нормально. Коли до Харкова залишилася десь година 20, потяг різко став. Зразу потухло світло, потемніли телевізори, перестали працювати автоматичні двері. Добре, хоч їх і вручну можна було відкривати, люди ходили з вагона у вагон, — розповідає киянин 26-річний Олександр Акименко, їхав до Харкова по роботі. — По гучномовцю об'явили, що потяг зламався по неясній причині й невідомо скільки часу буде стояти. Вже потім провідники розказали, що зірвався чи прогнувся електропровід. Я виглянув у вікно, дивлюся — той провід лежить прямо на даху одного з вагонів. Біля нього крутилися зо четверо ремонтників.

— Довелося мерзнути, бо відключилося опалення. Гарячого чаю ніхто не давав, не було, навіть у першому класі. Такий-от сервіс у них. Люди рятувалися одним — куталися в шапки та куртки. Можна було вийти надвір розім'ятися, але провідники відговорювали. Так і стояли серед поля.

Ремонтники приїхали за 1,5 год.

— Струмоприймач справили за 30 хвилин, — пояснюють на Південній залізниці. — Потяг зупинився у Полтавському районі біля станції Кочубеївка. Стояв 2 години 38 хвилин. Причина поломки — злетіли роги, які з'єднують вагони з електромережею.

Поїзди "Хюндай" найчастіше ламаються на Полтавщині, бо через неї проходить 80 відсотків їхнього шляху. Вперше один із них вийшов із ладу в червні, через два тижні після запуску. Найчастіше причина зупинки — збої в комп'ютерній системі.

Зараз ви читаєте новину «Пасажири дві години мерзли у вагонах "Хюндая"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути