Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 07:10

Пам"ятник Івану Павлу II відкрили в Одесі

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Пам’ятна статуя Івана Павла ІІ на стіні кафедрального собору Пречистої Богородиці в Одесі
Пам’ятна статуя Івана Павла ІІ на стіні кафедрального собору Пречистої Богородиці в Одесі

Пам"ятник предстоятелеві католицької церкви папі Івану Павлу II відкрили в день Незалежності України в польському костелі в Одесі. Статуя розміщена на стіні кафедрального собору Пречистої Богородиці на вул. Катеринінській, 33.

У відкритті та церемонії освячення взяли участь представники генерального консульства Республіки Польща в Одесі, єпископи та священики римо-католицької і греко-католицької церков, гості з Бельгії, Італії, Польщі, Білорусі, Росії. Особливим гостем став Краківський митрополит кардинал Станіслав Дзівіш. Він був особистим секретарем папи Івана Павла II протягом усього періоду його понтифікату.

— Одеса має давні католицькі традиції ще з часів заснування міста. Серед перших градоначальників і містобудівників Одеси були такі відомі католики як Ланжерон, герцог Рішельє, герцог Де-Волан, засновник Рішельєвського ліцею абат Ніколь та інші, — каже на церемонії директор Європейського інституту соціальних комунікацій Олександр Доброєр.

— Папа Іван Павло II, будучи першим слов"янином на римському апостольському престолі, багато зробив для розвитку українського християнства, частиною якого є наша багатоконфесійна Одеса, — відзначає екзарх Одесько-кримський Української Греко-католицької Церкви Василь Івасюк.

Перед встановленням пам"ятника відбувся хресний хід від церкви святого Петра на вул. Гаванній до собору на вул. Катерининській. У ньому взяли участь майже двісті віруючих.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник Івану Павлу II відкрили в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути