вівторок, 27 лютого 2007 17:51

Від вибуху газу загинуло троє людей

Автор: фото: PHL
  Рятувальники розбирають уламки після вибуху газу в п’ятиповерхівці у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Чотири квартири були зруйновані вщент, ще шість — пошкоджені
Рятувальники розбирають уламки після вибуху газу в п’ятиповерхівці у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Чотири квартири були зруйновані вщент, ще шість — пошкоджені

"Я прокинулася від потужного хлопка. Аж вуха заболіли. Вибігла на вулицю і побачила дим. У сусідній "хрущовці" не було частини четвертого і п"ятого поверхів, — розповідає "ГПУ" мешканка будинку на Тухачевського, 50 у Кривому Розі на Дніпропетровщині Ганна Мала, 57 років. — Де тепер будуть жити люди, які потерпіли в цій аварії?"

У понеділок о пів на п"яту ранку на Тухачевського, 51 пролунав вибух. Чотири квартири на двох верхніх поверхах були зруйновані вщент. Ще шість — пошкоджені.

— Рятувальники досі розбирають уламки, тому точної причини вибуху експерти ще не встановили. Кажуть, що в якійсь із квартир стався витік газу. Епіцентр вибуху був на четвертому поверсі. Пожежі не виникло, — кажуть у Криворізькому управлінні МНС.

Під завалами знайшли 50-річного Сергія Рябцова та його дружину Лідію Лісну, 45 років. Подружжя мешкало на п"ятому поверсі. Спали в різних кімнатах. Чоловік лишився живим, а от жінку витягнули мертвою. Ще двоє осіб загинули на четвертому поверсі: 64-річна Лідія Лісна та її 10-річний онук Іван.

— Більше жертв бути не може, бо ми опитали мешканців будинку, і всі, начебто, живі. Пощастило сім"ї на п"ятому поверсі. Тієї ночі вони пішли на нічне чергування, — кажуть рятувальники.

Квартира 59-річної Нелі Федіної розташована якраз під епіцентром вибуху. У пенсіонерки досі стрес. Вона дивом залишилася живою. Розвалилися тільки кухня і ванна.

— Від вибуху величезної сили на мене впала картина. Дякую тобі, Боже, що це була не стеля! Коли відкрила очі — повсюди дим стовпом, усе завалено, розбито. Вибігла на балкон, почала кликати на допомогу, — згадує вона.

Через вибухову хвилю у 67 квартирах та дитячому садку неподалік повилітало скло. У постраждалій "хрущовці" сильно пошкоджена теплова та газопостачальна мережі.

Комунальні служби міста уже відновили теплопостачання та склять вікна. Мешканцям будинку навпроти пообіцяли вмонтувати металопластикові вікна.

Зі зруйнованих квартир людям запропонували переїхати до гуртожитку вовнопрядильної фабрики. Однак погодилися лише дві сім"ї із десяти. Решта перебралися до родичів та знайомих.

Найближчими днями проведуть експертизу будинку. Якщо його визнають придатним для проживання, то мешканці першого та другого під"їздів зможуть повернутися додому.

— Повністю відновити будинок плануємо протягом місяця. Усі потерпілі отримають матеріальну допомогу, теплий одяг. Крім того, збираємося компенсувати вартість меблів, — каже міський голова Юрій Любоненко, 57 років.

"Хрущовку" збудували 1965 року. Там проживало 108 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Від вибуху газу загинуло троє людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути