пʼятниця, 26 квітня 2013 05:45

Від грипу померли 16 людей

В Україні до середини квітня зафіксували 16 смертей від грипу. 12 — від типу А "Каліфорнія", його знають як "свинячий". Два випадки — від вірусу типу В "Вісконсін". Один — ускладнення після гострої респіраторної інфекції. Й один тип вірусу не ідентифікували. В минулому епідсезоні, 2011-2012 роках, не було жодної смерті від грипу.

— Першу смерть зафіксували у грудні торік, — розповідає Тетяна Духановська, 51 рік, завідувач центру грипу та ГРВІ. — Це 3-річна дівчинка із Львівської області. Три дні температурила, батьки не запрошували до неї ні фельдшера, ні лікаря. "Швидку" викликали, коли дитина померла. У неї був вірус типу В. Останню смерть зафіксували 29 березня. Старший чоловік, більше 60 років, з Одеської області. Помер від ускладнення грипу, пневмонії. 4 квітня у нього лабораторно підтвердили вірус типу А "Каліфорнія".

Незважаючи на смертність, офіційно епідемії грипу в Україні цього сезону не було.

— Два спалахи захворюваності були в Миколаївській та Херсонських областях. Несподівано два тижні тому зафіксували невелике перевищення епідпорога в Сумській області. На деяких територіях України оголошували карантини у школах, щоб уникнути епідемії. Зараз захворюваність пішла на спад. Минулий епідсезон 2011-2012 року проходив м'якіше. Не було "Каліфорнії", тільки звичайний сезонний грип.

У всесвітньому центрі грипу Гонконгу прогнозують, які штами вірусу циркулюватимуть в Україні цієї осені та зими.

— Рекомендують включити нові штами вірусу до вакцини. Поки що попередньо прогнозують два види вірусу А — "Техас" і "Вікторія" та один типу В. Пишуть, подібний до "Вісконсіна". Точніше буде відомо у травні.

Зараз ви читаєте новину «Від грипу померли 16 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути