вівторок, 21 жовтня 2008 07:09

Олександр Багриновський робить карети і труни

Автор: фото: УНІАН
  Олександр Багриновський показує останню зроблену на замовлення карету. На дверцятах — герб Євпаторії
Олександр Багриновський показує останню зроблену на замовлення карету. На дверцятах — герб Євпаторії

Євпаторієць Олександр Багриновський, 57 років, відкрив майстерню з виробництва карет.

— Мені наснилося і те, що я буду робити карети, і те, що буду робити гроби, — каже.

Олександр Багриновський живе з дружиною Тетяною. Мають двох доньок, які живуть окремо. До 2001 року чоловік займався фотографією. 2001-го Олександрові наснилося нібито бачить карету, а з вікна виглядає поважна жіночка. Прокинувся і змалював усе, що бачив уві сні.

— Десь за тиждень я зробив подібну, але з фанери. Приставив до неї колеса. Кататися, розумієте, в ній не можна було, — веде далі Багриновський. —  Пішов на центральну набережну і брав гроші за те, щоб із каретою сфотографуватися. Під кінець сезону виручки вистачило на авто.

Чоловік вирішив зробити справжню карету. Виготовив металеву форму дверцят, даху, стін. Залив їх звареною за власним рецептом пластмасою. Зверху обтягнув білою тканиною. Шини для коліс — із ременю від комбайна:

— Коли закінчив, не повірив, що міг таке зробити. Але єдиний мінус — вона була затяжка. Важила понад тонну. Запряг я білогривого коня, кучером посадив цигана. І катав людей по набережній за гроші.

Того ж 2001 року Багриновському знову наснилося:

— Я знову побіг на кухню, щось довго малював. Врешті-решт вийшов шестигранний гроб. Люди з мене сміялися, коли дізнавалися, що хочу налагодити виробництво гробів.

За місяць орендував у заводу цех. Там і досі майструє на замовлення труни.

— Але розумів, що хочу й далі робити карети, — каже Олександр Петрович. — І ось нещодавно почав робити їх на замовлення. Шість уже зробив, дві доробляю.

Собівартість карети 30–35 тис. грн. Продає за 75 тис. і більше. Залежно від комплектації — дехто просить встановити люк, бар, стіл, телевізор. На виготовлення однієї карети йде два місяці. Працюють п"ятеро.

— Мої карети купують для різних цілей, — розповідає майстер. — Одну здають у прокат, інша стоїть біля ресторану. А першу мою карету зараз у Києві перепродують за 400 тисяч гривень. Її переобладнали: встановили шкіряний диван, підсвітку, дзеркальний дах, кондиціонер, стереосистему.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Багриновський робить карети і труни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути