четвер, 17 березня 2022 00:55

Окупантів зупинили на всіх напрямках

21 день в Україні триває війна з Росією. Із світанку 24 лютого оборону тримають військові, добровольці та волонтери.

За три тижні українці знищили 430 російських танків, 1375 бронетранспортерів, 190 артилерійських систем, 70 реактивних систем залпового вогню, 43 засоби протиповітряної оборони, 84 літаки, 108 гелікоптерів, 819 автомобілів, 60 цистерн із паливом і три кораблі. Ліквідували майже 14 тис. окупантів, близько 600 — взяли в полон. Загинуло приблизно 1,3 тис. українських воїнів і кілька тисяч мирних жителів.

— В окупантів почалися великі проблеми із забезпеченням, — кажуть у Службі безпеки України. — Вони деморалізовані, знесилені та голодні. Почали пиячити. Нападають на селян, магазини, церкви й заправки, щоб якось роздобути їжу.

Автор: GETTYIMAGES
  Українські воїни блокують окупантів на всіх напрямках. Особливо успішними вдаються атаки із засідок
Українські воїни блокують окупантів на всіх напрямках. Особливо успішними вдаються атаки із засідок

9 березня

Окупанти розбомбили лікарню та пологовий будинок у Маріуполі Донецької області. Загинули троє людей, 17 — травмувалися.

У Херсоні росіяни захопили слідчий ізолятор. Облаштовують його для власних потреб. У цей час українські воїни звільнили місто Дергачі на Харківщині.

— Там довго тривали бої. Окупанти намагалися взяти місто в кільце, — говорить 38-річний Олег Синєгубов, голова Харківської обласної військової адміністрації. — Військові відбили їх і перейшли в контрнаступ. Знищили російську базу біля Дергачів. Ті, хто вижили, втекли в Росію.

Росіяни використали заборонені касетні бомби

На Сумщині воїни тероборони розбили колону російських армійців і захопили їхню техніку — три бронетранспортери, декілька самохідних артилерійських установок "Гвоздика", кілька вантажівок і міномет.

Росіяни з танків обстріляли гурт цивільних поблизу Чернігова. Ті пішки йшли в напрямку селища Куликівка. Загиблі та поранені родом із міст Корюківка та Сновськ.

Увечері з повітря бомбили Харків і Житомир. Із реактивних систем "Ураган" та "Град" обстріляли Миколаїв. Також використали заборонені у світі касетні бомби. Складаються із сотень менших снарядів, що розлітаються на велику територію і там вибухають. Залишаються бойовими багато років.

10 березня

Окупанти обстріляли житлові квартали міста Ізюм на Харківщині.

— Запропонували меру відкрити їм мости. Хотіли дістатися до Харкова. Він відмовив. Після цього місто почали фактично знищувати, — говорить Олег Синєгубов.

Також росіяни накрили з "Ураганів" місто Ніжин Чернігівської області. Двоє людей загинули, восьмеро поранені.

У селі Дар'ївка на Херсонщині російські військові обстріляли торговельний павільйон та автомобіль.

ЗСУ вступили у відкритий бій з окупантами на Чернігівщині. Українці захопили 10 танків, зенітно-ракетний комплекс, броньовану евакуаційну машину. Звільнили село Бакланова Муравійка в Куликівському районі, витіснили російські війська з Волині, відбили наступ під Броварами.

Вдарили з повітря по фізико-технічному інституті, який вважають ядерним об'єктом

Окупанти зайняли селищну раду в Новопскові Луганської області. Місцева влада лишилася на боці України.

Увечері росіяни вдарили з повітря по Харківському фізико-технічному інституті. Спалахнула пожежа. Заклад вважають ядерним об'єктом, бо зберігає джерела радіаційного опромінення. Продовжують обстрілювати Маріуполь.

11 березня

Росіяни вперше атакували Луцьк. Скинули чотири крилаті ракети на військовий аеродром. Є загиблі й поранені. Обстріляли житлові квартали та лікарню в Дергачах на Харківщині. Загинуло троє людей.

У Маріуполі українські військові знищили російську батальйонно-тактичну групу. Під Чугуєвом — колону танків і заправників. Російські війська відступили з кількох захоплених населених пунктів Київської та Чернігівської області.

Розстріляли жінок і дітей, які намагалися виїхати з села

На Сумщині поліцейські з бійцями тероборони затримали 29 російських солдатів. Ті сиділи на полі в Роменському районі, по старій карті шукали дорогу до кордону.

Російська армія бомбардувала селище Копані в Білорусі. Таким чином хотіли втягнути країну у війну проти України. Провокація провалилася.

Окупанти викрали мера Мелітополя Івана Федорова. На його місце призначили місцеву депутатку від "Опозиційного блоку" Галину Данильченко, яка закликала українців здатися. Україна відкрила проти неї кримінальну справу.

Автор: t.me/landforcesofukraine
  Підрозділ оперативного командування ”Північ” відбив наступ окупантів на Чернігівщині 10 березня. В бою здобули самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс ”Панцирь-С1”. — Наші сили працюють. Ще один успіх, ще один особливий трофей, — повідомляє командування Сил спеціальних операцій. ”Панцирь-С1” — це новітній самохідний ЗРГК вартістю понад  млн. Має сучасне устаткування та озброєння. Знищує будь-які цілі в повітрі. Зазвичай його використовують для захисту цивільних і воєнних об’єктів від бомбардування.
Підрозділ оперативного командування ”Північ” відбив наступ окупантів на Чернігівщині 10 березня. В бою здобули самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс ”Панцирь-С1”. — Наші сили працюють. Ще один успіх, ще один особливий трофей, — повідомляє командування Сил спеціальних операцій. ”Панцирь-С1” — це новітній самохідний ЗРГК вартістю понад  млн. Має сучасне устаткування та озброєння. Знищує будь-які цілі в повітрі. Зазвичай його використовують для захисту цивільних і воєнних об’єктів від бомбардування.

12 березня

На Харківщині прикордонники з бійцями Збройних сил зупинили ворожу колону. Рухалася в напрямку місцевих сіл.

— Спершу підбили броньовик "Тигр". Їхав попереду, — кажуть у Держприкордонній службі. — Колона зупинилася, почали відстрілюватися. Наші хлопці відповіли й окупанти розбіглися.

Росіяни розстріляли жінок і дітей на Київщині. Намагалися самостійно виїхати з села Перемога Баришівського району. Сімох людей убили. Решту завернули назад. У Запоріжжі російський танк переїхав "Таврію" з цивільними. Загинули двоє дорослих і дитина.

Окупанти майже вщент розбомбили місто Волноваха на Донеччині.

— Міста більше не існує. Жителів евакуювали. Бої тривають лише за територію, щоб не дати ворогу рухатися далі, — говорить голова Донецької ОДА Павло Кириленко, 35 років. — Не припиняються обстріли Авдіївки, Очеретиного та навколишніх сіл.

13 березня

Уночі окупанти вдарили з авіації по селах Будо-Вороб'ї та Старі Вороб'ї Малинської громади на Житомирщині. Зруйнували житлові будинки.

Вранці розстріляли телевежу на горі Карачун поблизу Слов'янська в Донецькій області. Вона загорілася. Вдарили ракетами по Яворівському полігону на Львівщині. 35 осіб загинули, 134 госпіталізували з травмами.

Міста Волноваха більше не існує

Близько 8:30 російські військові взяли в полон мера Дніпрорудного Василівського району Запорізької області Євгена Матвєєва.

З артилерії обстріляли психоневрологічний інтернат у Пущі-Водиці на Київщині. Один снаряд влучив у котельню. Другий — у морг. Вибуховою хвилею зруйнували житловий комплекс. Людей вчасно евакуювали.

Під час евакуації в Ірпені росіяни вбили американського кореспондента 51-річного Брента Ренауда. Перетинав міст в Ірпені, коли окупанти відкрили вогонь. Ренауду поцілили в шию.

Під вечір танковий підрозділ росіян намагався прорватися до Києва з Чернігівщини. ЗСУ почали бій. Ворогів ліквідували.

14 березня

На Рівненщині дві ракети поцілили в телевізійну вежу й адміністративне приміщення біля неї. Загинули дев'ятеро людей, стільки ж — поранені.

По селу Комарівка в Бучанському районі на Київщині вдарили забороненими Женевською конвенцією вакуумними бомбами. Зруйнували кілька будинків і крамницю.

У Енергодарі Запорізької області російські військові підірвали боєприпаси на майданчику атомної електростанції біля енергоблоку №1. Також пошкодили очисні споруди Василівської станції водопостачання та водовідведення. Каналізаційні відходи без фільтрування стікають у Дніпро. Виправити ситуацію без капітального ремонту станції неможливо.

Окупанти почали випускати населення з Маріуполя. Сотні машин виїжджали до Запоріжжя. На Київщині росіяни обстріляли чотири автобуси з цивільними, яких евакуйовували з Гостомеля та легковик із подружжям. Загинула одна жінка.

На Донеччині ЗСУ знищили 100 російських окупантів, два танки, три БМП та один БТР. Вони збиралися атакувати українські підрозділи на волноваському напрямку.

15 березня

Росіяни вдарили по Одещині з авіації та кораблів. Є поранені. У Святошинському районі Києва обстріляли багатоповерхівку. Спалахнула масштабна пожежа. Загинуло четверо осіб.

Понад годину ЗСУ билися з окупантами в селі Руські Тишки за 20 км від Харкова. Наші бійці відігнали противника на попередні позиції. Потім росіяни намагалися піти штурмом на Харків. Українці розбили ворога.

Каналізаційні відходи стікають у Дніпро

Росіяни вбили оператора американського телеканалу FoxNews П'єра Закревського й українську журналістку Олександру Кувшинову. Вони потрапили під обстріл у селі Горенка на Київщині.

Тривають бої за Маріуполь. Воїни полку "Азов" знищили один підрозділ 22-ї окремої бригади ЗСРФ. Паралельно українці розбомбили техніку окупанта на аеродромі в Чорнобаївці біля Херсона.

— Збройні сили України чітко виконують поставлені завдання, — каже головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. — Ми зупинили агресора по всіх ділянках, розгорнули частини резерву й на визначених напрямках переходимо в контрнаступ.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Окупантів зупинили на всіх напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути