середа, 16 жовтня 2019 07:40

Окупанти арештували "Кримського Бандерівця"

Українця Олега Приходька, 60 років, і його дружину 60-річну Любов затримала Федеральна служба безпеки Росії. В їхньому будинку в селі Оріхове Сакського району в окупованому Криму нібито знайшли вибухівку.

Приходько — активний учасник про­українського руху на півострові. Має прізвисько "Кримський Бандерівець". Брав участь 2014-го в Революції гідності. Був членом Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Після анексії вивісив на своєму подвір'ї синьо-жовтий і червоно-чорний прапори.

Має кузню в селі Оріхове Сакського району окупованого Криму. 8 жовтня до його майстерні прийшли з обшуком.

— Вдома в Олега Аркадійовича пройшов огляд гаража, — говорить Назім Шеіхмамбетов, адвокат Приходька. — Нібито виявили тротилову шашку типу 200, запал для гранати й нарізані зварювальні електроди. Приходька звинувачують у підготовці підриву будівлі адміністрації міста Саки.

Суд у Сімферополі арештував українця до 10 грудня. Приходько не визнає себе винним, справу називає вінцем свого переслідування.

"Точно так, як у Балуха (український політв'язень із Криму. Звільнений 8 вересня під час обміну з РФ. — ГПУ) "знайшли" вибухівку, запали та інше, — пише журналіст 35-річний Антон Наумлюк на своїй сторінці у "Фейсбуку". — Теракт, за версією слідства, Приходько хотів зробити, щоб вплинути на владу Криму та змусити увійти до складу України".

У лютому 2019 року окупанти приходили до оселі Приходька з обшуком. Вилучили портрет Степана Бандери. Оштрафували на 2 тис. руб. — 709 грн.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти арештували "Кримського Бандерівця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути