понеділок, 29 вересня 2008 14:58

Одеський порт прийняв найбільше судно

  ”Queen Victoria” біля причалу Одеського порту
”Queen Victoria” біля причалу Одеського порту

24 вересня до морвокзалу Одеського морського торгового порту пришвартувалося найбільше за всю його історію судно — британський круїзний лайнер "Queen Victoria". Теплохід, що здійснює круїз Європою, прибув із Ялти.

На борту "Queen Victoria" більше 2 тис. пасажирів. Вартість будівництва теплоходу — 300 млн фунтів стерлінґів. Довжина лайнера — 294 м, водотоннажність — 90 тис. т, висота — 54,5 м, ширина — 32,3 м. На судні 12 палуб і 1007 пасажирських кают. "Queen Victoria" плаває з грудня 2007 року.

За даними адміністрації морвокзалу, більшість пасажирів судна — літні люди зі Сполучених Штатів, Канади, Англії та Німеччини.

— Для туристів підготували 80 автобусів європейського класу для екскурсій містом, — повідомив керівник морвокзалу Микола Маковецький. — Їх збирали з усієї області, і навіть пригнали з Криму. Головний інтерес іноземців — відреставрований Одеський театр опери й балету.

Туристи розділилися на кілька десятків груп. Вони відвідали ресторан "Фанконі", казино, Одеську кіностудію, Аркадію, пройшлися центром, багато фотографували й зайшли до оперного театру. Однак подивитися виставу туристи не змогли, судно о 18.00 того ж дня залишило порт. Із Одеси лайнер поплив до Стамбула.

Зараз ви читаєте новину «Одеський порт прийняв найбільше судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути