понеділок, 18 червня 2007 07:14

Одеська опера уторгувала 500 тисяч гривень на інструменти

Керівництво Одеського оперного театру минулого вівторка організувало аукціон. На продаж виставили речі організації: картини та скульптури молодих одеських митців.

— Торги провели, аби купити оркестру нові музичні інструменти, — каже заступник директора Одеського оперного театру Світлана Холуденко. — На жаль, зароблених грошей все одно не вистачить. Інструменти коштують майже два мільйона гривень, а ми зібрали тільки 500 тисяч.

Проводили аукціон за зачиненими дверима. Виставили 100 лотів. Найдорожче продали копії архівних документів — 65 тис. грн. Їх купив заступник голови облради Дмитро Нікітін.

— Із речей театру продали цеглину, якою його закладали 1884 року, брансбойт (апарат, який під великим тиском подає воду. — "ГПУ") 20-х років, — розповідає Світлана Холуденко. — Ще були абонементи на три місяці відвідування театру та на півроку.

Офіційно на реставрацію театр закрили три роки тому. Але ремонт почали ще 1997-го. Відкриття готують на вересень цього року.

Зараз ви читаєте новину «Одеська опера уторгувала 500 тисяч гривень на інструменти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути