четвер, 10 грудня 2009 08:04

Одесити вимагають справедливих вироків винуватцям аварій

Автор: фото: Богдан ДИМОВСЬКИЙ
  Збір у центрі Одеси людей, які утворюють громадську організацію імені Василя Карпенка. Вони вимагатимуть справедливих судових рішень для винуватців резонансних дорожньо-транспортних пригод
Збір у центрі Одеси людей, які утворюють громадську організацію імені Василя Карпенка. Вони вимагатимуть справедливих судових рішень для винуватців резонансних дорожньо-транспортних пригод

Кілька сотень одеситів, чиї родичі й близькі потерпіли в дорожньо-транспортних пригодах, створюють громадську організацію. Людей об"єднує те, що винуватці аварій уникли покарання.

Ініціатор — 54-річний Петро Будівський. Він батько загиблої 22-річної Марини Пономаренко. У жовтні 2009 року її збив "мерседесом" Василь Морозов, начальник управління інформації Одеської облдержадміністрації. Він дотепер працює на посаді.

— Політичних цілей не переслідуємо, партіям служити не будемо, — каже Будівський. — Надалі будемо спільно боротися проти безкарності таких, як Фелікс Петросян, Дмитро Кравець та інших.

Люди, які потерпіли у ДТП за участю високопосадовців і їхніх дітей, кажуть, що не вірять законам і судам. Тому створюють організацію. Хочуть її назвати на честь одесита 28-річного Василя Карпенка. Його збив 21 серпня 2009 року "мерседесом" Дмитро Кравець. Сталося це в одеському мікрорайоні Фонтан. Кравець — син міського депутата, керівника фракції Партії регіонів у міськраді Одеси.

— Прикро, що Одесу сприймають як столицю мажорів, — говорить 29-річний Микола Зотов, друг загиблого. — Потрібно цьому покласти край.

Одесити пообіцяли відстежувати кожен випадок без законного покарання винуватців і розголошувати його. Подібні акції хочуть провести по всій Україні.

Люди вважають найгучнішою в Одесі справу Фелікса Петросяна, сина заступника голови Одеської облради. Узимку 2008-го 18-річний студент Юридичної академії п"яний врізався на своєму авто в колону машин. Одна людина загинула. Приморський суд Одеси 9 липня 2009 року виправдав винуватця аварії.

Зараз ви читаєте новину «Одесити вимагають справедливих вироків винуватцям аварій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути