четвер, 05 квітня 2012 07:15

Обвалився готель біля Львівського аеропорту

Частина готелю "Тустань" на вул. Любінській у Львові обвалилася в ніч проти неділі. Заклад має чотири корпуси. Впала тильна двоповерхова споруда, що примикає до 5-поверхівки. Це за 200 м від аеропорту "Львів". Відвідувачів і працівників усередині не було.

У вівторок о 10.00 накрапає дрібний дощ. Обвал відгородили від вулиці металевим парканом. Рятувальники розбирають цеглу. Поряд стоїть кран. Біля воріт двоє міліціонерів розмовляють з охоронцем. З протилежного боку розташована "хрущовка".

— Уранці вийшла з дитиною, бачу, половину готелю знесло, — мешканка будинку 27-річна Марія прогулюється з візочком. — Тепер іноземці, які прилетять на Євро, відразу побачать оці руїни. Чудове перше враження про місто.

Готель належить аеропорту. Його почали будувати наприкінці 1980-х. Роботу виконувала фірма "Роздолхімбуд" із міста Новий Розділ на Львівщині.

— Вони тоді півміста зводили, — згадує колишній авіаційний технік аеропорту Володимир Верес, 55 років. — Щодня з Нового Роздолу їхали вісім автобусів з робітниками. Але часи були непевні. Халтурили як могли. Виглядає, що на місці обвалу стояв стовпець, який тримав перекриття. Він мав би бути металевим чи бетонним, але чомусь виявився цегляним. От і просів за ці роки. Стіна дала тріщину, все й посипалося.

15 лютого заклад закрили. Нібито на ремонт.

— Нічого там не робили, — продовжує Верес. — Якби там ходили люди, то побачили б, що стовпець просів. Нові "донецькі" керівники аеропорту сказали, що останні шість років готель був нерентабельний. Але це дивно. Він біля самого аеропорту, то в будь-якому разі на нього буде попит.

Зараз ви читаєте новину «Обвалився готель біля Львівського аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути