вівторок, 09 жовтня 2018 05:55

Обрали найкращого вчителя країни

29-річний Олександр Жук став найкращим вчителем України. Він викладає інформатику в Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті "Джерело".

Переможця назвали 7 жовтня на церемонії "Глобал Тічер Прайз Юкрейн" у столичному театрі імені Івана Франка.

Олександр Жук написав наукову працю, присвячену навчанню дітей із порушенням слуху. Ділиться з учнями тонкощами програмування, створив енергокоманду.

— Завжди хотів бути економістом, — розповідає переможець. — Навчався в економічному університеті. На третьому курсі зайшов із подругою в школу-інтернат. Там навчалися діти з проблемами слуху. Поки чекав її, до мене підійшов хлопець років 14. Показував щось руками. Я нічого не зрозумів. У його очах побачив невдоволення. Захотів допомагати дітям.

Почав працювати в школі-інтернаті соціальним педагогом. Не знав жестової мови, тому вступив на факультет дефектології Київського педагогічного університету імені Драгоманова. Потім здобув освіту вчителя інформатики в Запорізькому інституті. Це дало змогу навчати учнів з особливими освітніми потребами.

На участь у конкурсі подали 1206 заявок. 81% — із великих міст. 19% — із сіл, селищ та містечок. 90% з усіх номінантів — жінки.

Переможець отримав 250 тис. грн і рік безкоштовного на­вчання від "Освіторії" — ініціатора премії. Також він поїде на всесвітній освітній захід "Глобал Едюкейшн енд Скілс Форум", що відбудеться в березні 2019 року в Дубаї в Арабських Еміратах.

Зараз ви читаєте новину «Обрали найкращого вчителя країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути