пʼятниця, 05 листопада 2010 09:33

Німецькі музиканти накупили шкарпеток і трусів

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Прощальний концерт німецьких музикантів у столиці у вівторок
Прощальний концерт німецьких музикантів у столиці у вівторок

2 листопада в столичному Міжнародному виставковому центрі відбувся концерт німецького гурту "Скорпіонс". Вартість квитків від 200 до 4990 грн. Прийшли близько 20 тис. людей.

— За квиток у першому ряді віддала майже 5 тисяч гривень, — каже киянка 26-річна Валентина. — Збирати суму почала кілька місяців тому. З кожної получки відкладала по тисячі. Не змогла пропустити останній концерт легендарної групи.

Музиканти заявили про намір покинути сцену.

— Це рішення було важким. Нам з гітаристом Рудольфом Шенкером стукнуло по 62 роки, — говорить соліст Клаус Майне. — Понад 40 років ми на скаженому поїзді рок-н-ролу. Світове турне триватиме два роки, а тоді попрощаємося з фанами. Хочемо зробити це, доки у гарній формі.

Звукове обладнання привезли 12 вантажівок. 50 фахівців встановлювали його понад 10 год. Фанати зустріли учасників гурту в аеропорту. Кожному подарували по булаві.

1 листопада "Скорпіони" відвідали благодійний аукціон, який влаштували боксери Віталій та Володимир Клички. Клаус Майне виставив на продаж свою гітару. Її продали за 230 тис. євро. Гроші витратять на реконструкцію дитячих спортивних шкіл.

— У Києві ми скуштували борщу та вареників, — додає Майне. — Відвідали Софійський собор та Києво-Печерську лавру. Там зайшли до Музею мініатюр. Дуже сподобалася книжечка з маленькою трояндочкою. Такої краси я ніколи не бачив. Встигли заїхати в один з ваших магазинів, накупили якісних шкарпеток і трусів.

Концерт розпочинають із запізненням на годину. Музиканти виконують старі хіти, потім співають композиції з нового альбому.

— На цьому майданчику досить важко досягти ідеального звуку, — розповідає Юріс Пісковой, технічний директор концертів. — За акустикою це приміщення нагадує консервну банку. Та нам вдалося витягти кришталево чистий звук.

Після Києва "Скорпіони" полетіли до Одеси.

— До кінця тижня будемо в турі, а потім зробимо невелику перерву, — говорить Клаус Майне. — Я недавно переніс грип. Через хворобу довелося відкласти концерт в Афінах.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі музиканти накупили шкарпеток і трусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути