Ексклюзиви
середа, 06 жовтня 2010 03:35

Невідомий із вікна постріляв голубів

Невідомий із вікна постріляв голубів
У понеділок, 4 жовтня, близько 17.00 перехожі на вул. Хотинській у Львові побачили, як із дахів будинків падають мертві голуби. Це тривало зо 5 хв. - Я повертався з коледжу. Як мені під ноги падає закривавлений голуб. За ним іще один і ще один. Їх, напевно, 20 або 30 загинуло. Деякі ще живі. Одного піднімаю, він дивився на мене страждальними очима. Не знаю, що робити. Добити - рука не підніметься. Може, десь поблизу ветлікарню знайду, - розказує 16-річний Олександр Петрів, що живе на сусідній вул. Братів Міхновських. Нахиляється, з полив'яної миски напуває поранених птахів. - Думаю, той недоумок стріляв із "воздушки". Щастя, що в той час ніхто не попався під кулю. Люди ж саме поверталися з роботи. По Хотинській часто матері гуляють із немовлятами.

Вул. Хотинська - невелика, бічна від Городоцької. Розташована неподалік Приміського вокзалу. На ній одна продуктова крамниця, банк "Фінанси та кредит".

Очевидці припускають, що стріляли з вікна третього поверху польської 4-поверхівки №3.

- Це могли зробити хулігани, не з нашого будинку. Неподалік дому стояв чужий ровер. У нас тут велосипедисти не живуть, - говорить наступного дня 48-річна Тереза Михайлівна. - Уже багато років біля нашого будинку збираються зграї голубів. Люди для них кидають хліб, крупи. А одна пенсіонерка - не знаю, як її звати, - щодня спеціально купує для них батон. Ті бідні пташки як ручні були, а сьогодні такі перелякані, бояться на дорогу сісти.

Міліцію викликала продавщиця магазину "Продукти" навпроти будинку №3 Юлія, 50 років. Прізвища не називає.

- Про дощ із мертвих голубів почула від покупців. Вони заходили до магазину шоковані. Як можна серед білого дня відкрити стрільбу? Сусідові з 14-ї квартири поцілив у балкон і стіну, - каже. - Якби міліціонери вчасно прибули, то, може, і вичислили б негідника. А вони більш як годину добиралися. Хоча їхати сюди три хвилини. Потім стояли, чекали дільничного. Той уночі приїхав, позбирав битих голубів і поїхав.

- Шукаємо, хто стріляв, - розповідає дільничний інспектор Залізничного райвідділу міліції Юрій Щепанкевич, 34 роки. - Припускаємо, що він користувався пневматичною зброєю. Якби стріляв із вогнепальної, люди почули б шум. А так усе відбувалося тихо. Така зброя може бути в кожній квартирі. Її купують у мисливському магазині без дозволу.

Зараз ви читаєте новину «Невідомий із вікна постріляв голубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути